'iPhone 12 Mini productie wordt binnenkort stopgezet'

News
woensdag, 10 februari 2021 om 14:00
iphone 12 sideviewf1611760813
De Apple iPhone 12 Mini was een opvolger voor de iPhone SE, maar dan met net zoveel technische snufjes en de nieuwste hardware als zijn grotere broer. Dat was erg aantrekkelijk voor de mensen die een kleiner formaat smartphone zoeken en ook gebruik kunnen maken van de nieuwste functies en hardware.
Hoewel de iPhone 12 Mini er voor sommige interessant uit kan zien, is dit volgens de cijfers bij Apple niet het geval. Volgens een rapport dat Apple Insider in heeft mogen zien, is de vraag naar het kleinste model in de lijn het minst. Van de iPhone 12 en 12 Pro zijn er aan het eind van het eerste kwartaal 56 miljoen en 41 miljoen exemplaren verkocht. Van de Pro Max zijn dat er ongeveer 11 miljoen. Hoeveel er precies van de 12 Mini verkocht zijn is helaas niet duidelijk maar wel dat het te laag genoeg om de productie mogelijk stop te zetten.

Voor nu wordt de iPhone 12 Mini nog geproduceerd, daar kan alleen wel verschil in gaan komen. Omdat het model zo weinig verkoopt en dus ook weinig vraag naar is, is de verwachting van JP Morgan-analist William Yang, dat Apple vanaf het tweede kwartwaal van dit jaar de productie op de iPhone 12 Mini stopzet.

Toekomstige iPhone

Hoewel Apple dus waarschijnlijk zal stoppen met productie van de iPhone 12 Mini komt er aan het einde van het jaar de nieuwe iPhone 13. Dit gaat gebeuren ergens in de tweede helft van het jaar. De verwachtingen voor de nieuwe modellen zijn dat er vier verschillende varianten komen - net zoals de iPhone 12 - een kleinere notch, een betere accuduur en een verbetering in de camera. Volgens analisten komt er voorlopig geen goedkoeper model uit dat de SE versie van 2020 zou moeten vervangen.