Apex Legends-maker werkt aan nieuwe IP

  Een vacature van Respawn Entertainment, de studio achter het bekroonde Apex Legends en Star Wars Jedi: Fallen Order, geeft iets te veel informatie weg. De vacature voor een generalist software engineer verklapt dat Respawn Entertainment aan een nieuwe IP werkt. Snel hoef je de game alleen niet te verwachten.

  Uit een vacature op de website van Respawn Entertainment (via VGC) blijkt dat de studio achter Apex Legends en Star Wars Jedi Fallen Order aan de slag gaat met een nieuwe IP. De game zal alleen nog lang achter gesloten deuren blijven. Wie de baan krijgt, wordt namelijk onderdeel van het Incubation Team.

  Dit wil zeggen dat een team tot leven is geroepen om met nieuwe ideeën aan de slag te gaan, waarna op een later moment het volledige team op het project wordt gezet. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het idee in de smaak valt. De vacature zelf geeft dan ook nog maar weinig details vrij.

  Wel geeft de vacature een indicatie dat het om een ongoing game gaat. De vacature spreekt over "new, practical technologies to enable 'adventuring forever'." wat duidt op een titel die langere tijd in de smaak moet vallen bij de doelgroep. Gezien Apex Legends goed uit de verf kwam als live service titel komt dit dan ook niet als een schok.

  Apex Legends onwijs succesvol

  Als Respawn daadwerkelijk aan nog een live service titel werkt, komt het niet als een grote schok gezien de populariteit van Apex Legends. Toch doet de vacature ook afvragen of Respawn Entertainment niet te veel hooi op de vork neemt. Naast de constante stroom van content voor Apex Legends, lijkt de studio ook te werken aan een vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order. In een recente bijeenkomst van de investeerders van EA werd al duidelijk dat Star Wars Jedi: Fallen Order een reeks zou worden.

  Tevens heeft Respawn al meerdere keer gehint naar een nieuwe game in het Titanfall-universum. Of het om een derde deel gaat, is niet bekend. De laatste Titanfall-game was Titanfall 2. Die titel verscheen in 2016.

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 4 february 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.