Animal Crossing New Horizons meest verkochte game in 2020 op Amazon

  Ondanks de coronacrisis en de bijkomende moeilijkheden hebben ontwikkelaars en uitgevers van games geen slecht jaar gedraaid. Sterker nog, de games vlogen als warme broodjes over de toonbank. Op de webshop Amazon heeft Animal Crossing New Horizons wat dat betreft de beste zaken gedaan als meest verkochte game van 2020.

  Door het gebrek aan vakanties en andere uitjes hebben mensen dit jaar extra geld gehad om te besteden aan games. Dat hebben uitgevers en webshop goed gemerkt, want veel titels en consoles waren dit jaar niet aan te slepen. De gedachten gaan dan natuurlijk snel naar de PlayStation 5 en Xbox Series X, maar aan het begin van het jaar waren juist de PlayStation 4 en Nintendo Switch uitverkocht.

  Dat is ook goed te merken aan de meest verkochte games op Amazon, die de webshop heeft gepubliceerd. Op de Amerikaanse variant staat Animal Crossing New Horizons op nummer één en wordt sowieso de top 5 gedomineerd door Switch games. Zo wordt Animal Crossing gevolgd door Super Mario 3D All-Stars, Mario Kart 8 Deluxe, Super Smash Bros. Ultimate en Cyberpunk 2077. Op de Britse variant van Amazon is er wat meer diversiteit te vinden, maar staat ook daar Animal Crossing New Horizons op nummer één. Amazon.nl heeft nog geen soortgelijke pagina online gezet.

  Wat is Animal Crossing New Horizons?

  De release van Animal Crossing New Horizons had niet op een beter moment kunnen komen. De game kwam namelijk uit precies op het moment dat veel landen in lockdown gingen en vakanties werden afgelast. Een game waarbij je naar een kleurrijk onbewoond eiland gaat om daar je eigen bestaan op te bouwen is dan ook een perfect alternatief. Het is dan ook geen verrassing dat veel gamers dit jaar honderden uren in de game hebben gestoken.

  Animal Crossing: New Horizons

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.