Amazon lanceert Nederlandse site

News
dinsdag, 10 maart 2020 om 9:56
xgn google image
Vanaf vandaag is Amazon ook in Nederland actief met de verkoop van fysieke producten. Tot nu toe konden alleen e-boeken gekocht worden. Voor andere producten werd doorverwezen naar de Duitse webwinkel.

Wat kun je kopen?

De lancering van de Nederlandse versie van de webwinkel werd aangekondigd in een persbericht van Amazon. Vanaf vandaag is het mogelijk om in 30 categorieën fysieke producten aan te schaffen. Het aanbod bestaat uit electronica, film en TV, maar ook gereedschap, persoonlijke verzorging en kleding, schoenen en sieraden.
De lancering gaat gepaard met een aantal interessante aanbiedingen. Zo kan je een Nintendo Switch kopen voor € 249,99. Ook de Sony WH-1000XM noise cancelling headphone is in de aanbieding: €199,99.
Daarnaast biedt Amazon ook Amazon Prime aan. Met Prime worden alle producten gratis bezorgd. Bovendien krijg je toegang tot de streaming-dienst van Amazon, Amazon video. Op deze streamingdienst kan je onder anderen The Grand Tour, Tom Clancy's Jack Ryan en American Gods zien. Ook krijgen Prime abonnees toegang tot Twitch Prime. Amazon Prime kost € 2,99 per maand en kent een gratis proefperiode van 30 dagen.

Concurrentie voor Bol.com en CoolBlue

De komst van Amazon.nl was al aangekondigd, alleen was nog niet bekend wanneer dat zou plaatsvinden. In oktober vorig jaar kregen Nederlandse handelaren al informatie over hoe te handelen in het geval van verkopen in Nederland.
De toetreding van Amazon tot de Nederlandse markt is slecht nieuws voor webgiganten Bol.com en CoolBlue. Amazon staat bekend om haar aggressieve marketingstrategie.