Allereerste Harry Potter film draait binnenkort opnieuw in de bioscoop

News
dinsdag, 16 november 2021 om 10:30
harry potterf1672392942
Binnenkort is Harry Potter jarig. Op 22 november is het namelijk 20 jaar geleden dat de allereerste Harry Potter film uitkwam in de Nederlandse bioscopen. De allereerste film De Steen der Wijzen, naar aanleiding van het eerste boek van Rowling, was een enorm succes.
In 2001 leverde Harry Potter en de Steen der Wijzen 90 miljoen dollar op in het openingsweekend. Om de twintigste verjaardag van Potter te vieren zal de allereerste Harry Potter film terugkeren naar de Nederlandse bioscopen. De film zal ook voor het eerste te zien zijn in 4DX.
Warner Bros. Pictures Nederland brengt op 26 en 27 november de film tijdelijk terug in de bioscoop. Zowel fans als nieuwkomers kunnen van deze allereerste Harry Potter film genieten. De Steen der Wijzen was het begin van een mega succesvolle film reeks. Deze reeks trok in tien jaar tijd zo een twaalf miljoen mensen naar de bioscoop. Nu zal deze eerste film van Harry Potter dus ook in 4DX te zien zijn. Dit houdt in dat er effecten bij komen kijken zoals bewegende stoelen en gesimuleerde sneeuw.

Welke Harry Potter film leverde het meeste op?

De Steen der Wijzen is niet het enige boek dat verfilmd is. Sterker nog, alle andere zes delen van Harry Potter zijn ook verfilmd. De Harry Potter film die het meeste geld opgeleverd heeft is Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2. Deze film haalde maar liefst 1,34 miljard dollar op. Omgerekend is dat is zo'n 1,17 miljard euro.
Op 16 november begint via de reguliere verkoopadressen de voorverkoop van Harry Potter en De Steen der Wijzen.