Minecraft Nieuws

  Minecraft krijgt gratis ondersteuning voor PlayStation VR

  Heb je altijd al in jouw eigen Minecraft wereld rond willen lopen? Dat is later deze maand mogelijk, want de game krijgt gratis ondersteuning voor PlayStation VR op de PlayStation 4.

  Minecraft Jurassic World crossover DLC onthuld

  Populaire bouw-game Minecraft krijgt een speciale crossover met Jurassic World. De bekende reboot uit 2015 van Jurassic Park met Chris Pratt in de hoofdrol wordt volledig in blokken nagebouwd. De DLC is per direct beschikbaar.

  Microsoft maakt leerzame werelden uit Minecraft Education pakket gratis beschikbaar

  Microsoft en Mojang hebben een twaalftal educatieve lessen in Minecraft gratis beschikbaar gemaakt. Deze lessen maken normaliter onderdeel uit van het Minecraft Education pakket. Met de gratis lessen bieden Microsoft en Mojang thuiszittende kinderen de mogelijkheid om op een speelse manier te leren over onderwerpen als het oude Griekenland of het internationale ruimtestation ISS.

  Minecraft ray tracing is op komst samen met een nieuwe engine

  Kort geleden maakte Minecraft ontwikkelaar Mojang bekend dat de zogeheten Super Duper Graphics Pack geannuleerd werd. Fans werden er toen wel van verzekerd dat er gekeken werd naar andere manieren om de game visueel op te frissen. Nu is duidelijk wat daarmee bedoeld werd: binnenkort krijgt Minecraft ray tracing.

  Minecraft Super Duper Graphics Pack geannuleerd

  Wie Minecraft graag in 4K zou spelen zal vandaag teleurgesteld zijn. De Minecraft Super Duper Graphics Pack die in 2017 werd aangekondigd is niet meer in ontwikkeling. Daarmee is een officiële manier om Minecraft in Ultra HD resolutie te spelen van de baan.

  Minecraft film krijgt Frozen 2 schrijver

  Frozen 2 schrijver Allison Schroeder neemt de Minecraft film op zich. Dat meldt The Hollywood Reporter. De film, gebaseerd op de game Minecraft, is al enige tijd in ontwikkeling en heeft al enkele schrijvers en regisseurs gehad. Of Schoeder haar script baseert op een eerdere versie is niet bekend.

  Minecraft Classic gratis speelbaar naar aanleiding van 10-jarig jubileum

  In iets minder dan een week viert Minecraft zijn 10-jarig jubileum. Om dit te vieren maken Mojang en Microsoft Minecraft Classic gratis speelbaar voor internetbrowsers. Het gaat om de originele pre-alfa versie van de game waarin je bijna alleen kan bouwen.

  Microsoft teaset nieuwe Minecraft AR-game voor mobiel

  Gisteren werd er na afloop van de Microsoft Build 2019 persconferentie een korte video online geplaatst waarin een nieuwe Minecraft game wordt getoond. De game maakt gebruik van augmented reality. Microsoft heeft aangekondigd meer over deze game bekend te maken op 17 mei.

  Live-action Minecraft film uitgesteld naar 2022

  Je was het waarschijnlijk inmiddels alweer vergeten, maar er is dus een Minecraft live-action film in de maak door Warner Bros. Oorspronkelijk zou deze film in mei 2019 uitkomen. Dit blijkt toch niet mogelijk te zijn en de film wordt nu uitgesteld naar 4 maart, 2022.

  'Xbox One S All Digital wordt morgen officieel bekendgemaakt'

  De afgelopen tijd zijn er veel geruchten verspreid over een schijfloze Xbox One. Zo zou deze Xbox One een Xbox One S All Digital Edition worden en het gerucht gaat dat deze op 7 mei zal worden uitgebracht. Nu gaat er een ander gerucht dat dit morgen officieel bekend zal worden gemaakt en dat de pre-orders dan ook gelijk beginnen.

  Fortnite Nintendo Switch is de meest gespeelde game van 2018 op de console

  2018 was een goed jaar voor de Nintendo Switch. Met een groot aanbod aan toffe games, heeft Nintendo de meest gespeelde games op de Switch bekendgemaakt met Fortnite op nummer één. Ook games als The Legend of Zelda; Breath of the Wild, Pokémon Let's Go en Super Smash Bros Ultimate kunnen niet uit het lijstje ontbreken.

  Minecraft film van Warner Bros. heeft vanaf nu een regisseur

  Warner Bros. heeft een nieuwe regisseur aan de haak geslagen voor haar filmvertolking van populaire bouwgame Minecraft. Peter Sollett, regisseur van films als Raising Victor Vargas en Freeheld, gaat zich namelijk bezighouden met de veelbesproken film over de beroemde gaming franchise.

  Minecraft update laatste keer voor PS3, PS Vita, Xbox 360 en Wii U

  Ontwikkelaar 4J Studios maakt bekend op haar Twitter dat Minecraft voor de PS3, PS Vita, Xbox 360 en de Wii U voor de laatste keer een update zullen ontvangen. Consoles als de PC, PS4, Xbox One en Switch zullen wel nog steeds updates ontvangen voor de Minecraft game.

  Mojang Minecraft Dungeons game aangekondigd

  Mojang, de makers van de populaire Minecraft game, hebben een nieuwe game genaamd Minecraft Dungeons aangekondigd. In de game kunnen er maximaal vier spelers ondergrondse grotten verkennen. De game is gemaakt in de stijl van Minecraft, maar bevat nieuwe mobs, eindbazen, omgevingen en items.

  PS4 crossplay oplossing voor consoles mogelijk in de kaarten

  Een PS4 crossplay oplossing lijkt alsnog in de kaarten te zitten. Sony heeft zich opnieuw uitgelaten over de mogelijkheden van crossplay met andere consoles voor bijvoorbeeld Fortnite. De toekomst ziet er nu iets rooskleuriger uit dan voorheen.

  Minecraft crossplay trailer daagt Sony uit tot crossplay

  Sinds Fortnite geen crossplay heeft tussen Switch, Xbox One en PlayStation, is de bom gebarsten. Nintendo en Minecraft zien crossplay goed zitten, maar Sony wil er niet aan meewerken. Op de discussie wordt ingehaakt met een Minecraft crossplay trailer.

  Fortnite termen beïnvloeden taalgebruik van kinderen

  Het ziet er naar uit dat Fortnite termen invloed hebben op het taalgebruik van kinderen. Naast woorden als slijm en eenhoorns is Fortnite erg populair. Het gaat hier om de invloed op kinderen tussen de vijf en 13 jaar.

  Video Game Hall of Fame kandidaten bekendgemaakt

  Sinds 2015 worden er een aantal spellen geselecteerd voor de Video Game Hall of Fame. Deze hall of fame is te vinden in The National Museum of Play, New York. Een aantal games heeft al zo'n heldenstatus weten te verkrijgen en dit jaar zullen er meer games bijkomen.

  Minecraft update maakt duiken in de zee de moeite waard

  Pas als jouw bootje in het midden van de zee in Minecraft plots breekt, heb je een reden om het water van het spel te verkennen. Een gemiste kans, vond ook studio Mojang en daarom komt daar verandering in vanaf de lente van 2018. Dan wordt het water een stuk interessanter en gevaarlijker met de nieuwe Minecraft update!

  Bart Smit Black Friday 2017 deals - De eerste aanbiedingen

  Black Friday is deze week en veel winkels komen met geweldige kortingen. Bart Smit heeft zijn eerste aanbiedingen aangekondigd. Je kunt de Bart Smit Black Friday 2017 deals hier zien.

  Minecraft Stranger Things skin pack vanaf vandaag beschikbaar

  Vrolijk een huis, mijnschacht of boerderij bouwen in Minecraft is iets dat vrijwel iedereen in het spel heeft gedaan. Om het toch een uniekere draai te geven zijn er tal van skins voor het spel beschikbaar en vandaag komt daar de Minecraft Stranger Things skin pack bij.

  Nieuwe Minecraft update brengt cross platform play

  De grootste Minecraft update tot nu toe, Better Together genaamd, is uit en voegt de langverwachte crossplatformfunctie toe. Deze maakt het mogelijk om met spelers van andere platforms samen te spelen.

  Minecraft Nintendo 3DS release aangekondigd

  De Minecraft Nintendo 3DS versie is aangekondigd door Nintendo. De aankondiging werd gedaan tijdens de Nintendo Direct live stream.

  Nintendo Switch Minecraft patch maakt hogere resolutie mogelijk

  De Nintendo Switch Minecraft patch maakt het voor gamers op de Switch mogelijk om het bouwspel op een resolutie van 1080p te draaien. Dit geldt alleen in de zogenoemde dockmode en niet in de handheldmode. Vanaf de launch tot nu was de hoogst haalbare resolutie 720p.

  Meer Nintendo Switch Telltale games in aankomst

  Nintendo Switch Telltale games komen richting de nieuwe console van Nintendo. Dat meldt de ontwikkelaar Telltale Games zelf. Naar verwachting komen er na de aangekondigde Minecraft Story Mode Season 1 nog veel meer games aan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.