Zo speel je Game Pass games op de Steam Deck

Article
woensdag, 14 februari 2024 om 15:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
De Steam Deck is natuurlijk vooral bedoeld voor het spelen van games via Steam. Maar de Steam Deck kan veel meer. Zo kan je de Steam Deck gebruiken als (Linux) PC en games emuleren. Veel Game Pass abonnees zouden graag hun games op de Steam Deck spelen en dat kan nu heel gemakkelijk.
De Steam Deck is een prachtig apparaat dat direct toegang geeft tot al je Steam games. De Steam Deck is natuurlijk veel meer. Het is immers een volwaardige portable PC, draaiend op Linux en Steam OS. Dat betekent dat je vele meer met je Steam Deck kan. Zo zijn er diverse tutorials om emulatie, de Epic Games launcher en nog veel meer op de Steam Deck werkend te krijgen.
Veel eigenaren van de Steam Deck willen graag hun Game Pass games via de Steam Deck kunnen spelen. Dat kan en wij geven jullie de diverse opties om dat te doen.
game pass browserf1707492608

Game Pass games via Edge

Game Pass games zijn niet direct te installeren op de Steam Deck. Wil je games uit de Game Pass bibliotheek spelen, dan ben je aangewezen op streaming via xCloud. gelukkig staan zowel Valve als MicroSoft dat toe. Microsoft heeft er zelfs een eigen handleiding voor geschreven.
Voor het spelen van Game Pass games op de Steam Deck via Edge volg je deze stappen:
  1. Ga op je Steam Deck naar de Desktop (Power > Switch to Desktop.)
  2. Selecteer Discover Software Center en vervolgens Applications > Internet > Web Browsers
  3. Kies Edge en installeer die.
  4. Sluit Discover Software Center en ga naar Application Launcher.
  5. Selecteer Internet, Microsoft Edge en vervolgens Add to Steam.
  6. Vervolgens kies je in het Add a Game scherm Microsoft Edge, selecteert het en kies Add Selected Programs.
  7. Edge is nu op te starten vanuit Steam Deck, dus je kan je Desktop weer sluiten.
  8. Vervolgens moeten we Edge nog de juiste privileges geven. Dit doe je door op de desktop Application Launcher > System > Konsole te kiezen.
  9. Kopieer nu deze tekst: "flatpak --user override --filesystem=/run/udev:ro com.microsoft.Edge"
  10. Sluit nu je desktop door het Steam-icoontje te kiezen.
  11. In je Steam Library zoek je vervolgens Microsoft Edge op en met een rechter muisklik selecteer je de Properties.
  12. Als je wil kan je de naam aanpassen naar Xbox Cloud Gaming. Bij de launch options voeg je de volgende tekst toe:
    "--window-size=1024,640 --force-device-scale-factor=1.25 --device-scale-factor=1.25 --kiosk "
  13. Je Edge icoon heeft nu een nieuwe naam. met een rechter muisklik kies je nu Manage > Controller layout en kies je Gamepad with Mouse Trackpad. en APPLY CONFIGURATION, DONE.
Klaar, je Game Pass icoon staat klaar om op te starten.
1000010770f1707491966

Game Pass games spelen op je Steam Deck via XBPlay

Vind je bovenstaande werkwijze nu te ingewikkeld of wil je je Game Pass games elk zelf in je Steam library hebben, dan kan je overwegen om de tool XBPlay aan te schaffen. Dit is een tool die in de Steam Store te vinden is. Deze tool neemt je veel werk uit handen en biedt bovendien heel veel instellingen om je Game Pass ervaring nog makkelijker te maken.
XBPlay kent een aantal opties, waaronder het het direct spelen van games via Remote Play via je eigen Xbox console. Het biedt zelfs de mogelijkheid om alleen als gamepad te fungeren voor je Xbox. Voor ons is vooral de optie Cloud Play van belang. Na eerste keer opstarten is eenmalig inloggen op de services van Microsoft noodzakelijk. Dat doe je uiteraard met je Xbox account, waar je een Game Pass Ultimate abonnement op hebt.
1000010769f1707492145
Vervolgens kies je Cloud Play, waarna je de recent gespeelde games, de meest populaire games en de hele selectie kan kiezen. Kies je vervolgens een game, bijvoorbeeld Forza Horizon 5 uit, dan krijg je de optie om deze meteen te spelen, of om de game aan je Steam Library toe te voegen. Kies je voor dat laatste, dan wordt de game, inclusief je accountgegevens in je Steam library onder de 'niet van steam' games geplaatst, inclusief boxart. Vanaf dat moment kan je de game kiezen zoals elke andere game en regelt XBPlay alles voor je.
XBPlay is een bijzonder handige tool die je alle moeite uit handen neemt. De tools is niet gratis, maar is voor
Wij hebben laten zien hoe je XBPlay kan gebruiken voor Steam Deck. De tool werkt uiteraard ook voor PC en zelfs voor telefoons.

Populair Nieuws