Zet deze casual games vast in je agenda!

Article
vrijdag, 12 september 2014 om 11:10
xgn google image
Gamen doen we allemaal, maar niet iedereen even veel of op een even moeilijk niveau. Daarom een special, speciaal voor mensen die af en toe een game spelen, even lekker onderuit zakken en niet al te veel moeite hoeven steken in de game om alsnog een leuke tijd te hebben. Hier dus een top vijf casual games die nog dit jaar verschijnen.

5. LEGO Batman 3: Beyond Gotham

LEGO! Thank God for LEGO! Naast de miljoenen steentjes waarmee je de gekste dingen kunt maken kun je nu ook met LEGO-games spelen. Er zijn er inmiddels al tientallen verschenen, en de nieuwste wordt LEGO Batman 3. Waarom is de game zo goed voor casual gebruik? Omdat de game ontzettend simpel is, maar evengoed heel veel plezier biedt. Je kunt praktisch niet dood, in ieder geval niet zo dood dat je game over gaat. De besturing is simpel, de opdrachten altijd duidelijk en kent daarnaast bakken met humor en leuke verwijzingen naar de series waarvoor de games gemaakt zijn.
De game is voor jong en oud: de kids hebben een leuke, goed te spelen game, de oudere gamers simpel vermaak met veel slimme (en af en toe wat flauwe) grapjes.
Release: 14 november
Platform: PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360, Xbox One, Nintendo 3DS, Wii U, PC, iOS
25573

4. LittleBigPlanet 3

De nieuwe platformer van Media Molecule, waarin je van links naar rechts levels doorloopt en stickers kunt verzamelen. Met maximaal drie anderen ga je op avontuur, waarbij je elkaar nodig hebt om bij het einde te komen. Door de grote hoeveelheid checkpoints in de game, van waaruit je oneindig terug kunt komen, hoef je nooit bang te zijn om grote stukken levels opnieuw te moeten doen. Game over gaan is ook vrijwel onmogelijk, wat het voor jong en oud goed speelbaar maakt.
Heb je genoeg van de standaard levels in de game, dan kan jouw creatieve geest helemaal losgaan in de level creator. Hierin kun je levels naar eigen smaak opzetten en daarna delen via internet. Zo heb je oneindig veel speelplezier en steeds weer nieuwe levels om door te spelen.
Release: 19 november
Platform: PlayStation 3, PlayStation 4
25574

3. Call of Duty: Advanced Warfare

Hoewel veel spelers Call of Duty die hard spelen, kun je de game met gemak af en toe even erbij pakken om een potje te knallen. Dit kan zowel online, als tegen de computer, en je hoeft niet een enorm talent te zijn om al een beetje goed te zijn in de game. Het is ook helemaal geen schande om de game op easy te zetten, want zo kun je gewoon een ritje in de Call of Duty-achtbaan maken zonder elke keer neer geknald te worden.
Online is dit iets lastiger, want dan neem je het op tegen de hele wereld, en daar zitten nou eenmaal goeie spelers tussen. Maar zoals altijd baart oefening kunst, en dat is heel goed te doen in Call of Duty. Al heel snel zul je de besturing, het tempo en de rest onder de knie hebben en op weg zijn naar het hoogste level.
Release: 4 november
Platform: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, PC
25575

2. FIFA 15

Ook FIFA wordt hardcore gespeeld, maar is eveneens een lekkere game voor mensen die af en toe de controller in handen nemen om een potje te gamen. Voetbal is al eeuwen oud, dus de regels zijn bij iedereen wel duidelijk. Kies een team, een tegenstander en een stadion, en gaan. De bal is rond!
De game kent verschillende moeilijkheidsgraden, dus er is altijd wel een kans dat je wat wint. Ook de uitgebreide trainingslevels zullen je op weg helpen om een sterspeler te worden. Voor de onervaren spelers: mijd de online multiplayer. Daar wordt je vrijwel zeker onder de grasmat geschoffeld door de pro's. Maar hé, zo leer je in ieder geval hoe het wel moet. 'Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest,' luidt dan ook de wijze uitspraak van Cruijf.
Release: 25 september
Platform: PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Wii, 3DS, PC, mobile
25576

1. Pokémon: Omega Ruby / Alpha Sapphire

Pokémon, wie is er niet mee opgegroeid? De game heeft veel spelers maanden, dan wel jaren bezig gehouden, en weet nog steeds een verpletterende indruk te maken. Het is namelijk de ideale game om af en toe eens te spelen; je hoeft er geen expert in te zijn, want je wordt het namelijk vanzelf. Het tempo van de game is zo snel als jij kunt spelen, dus je hebt alle tijd om de hele wereld op je dooie gemak te doorzoeken.
De twee nieuwe (oké, het zijn heruitgaves van Ruby en Sapphire) delen die eraan komen zullen vrijwel niks aan dit concept aanpassen. Er zullen weer honderden Pokémons te vangen zijn die je allemaal kunt trainen en waarmee je kunt vechten tegen al je vrienden. Omdat de game alleen beschikbaar komt voor de draagbare Nintendo 3DS, kun je ‘m overal meenemen om te spelen.
Release: 28 november
Platform: Nintendo 3DS
Morgen komen we met een special voor hardcore gamers!