Zelda Breath of the Wild gameplay - 5 bekende dingen in Hyrule

  In Zelda Breath of the Wild is Hyrule weer in groot gevaar. De game laat je in de huid van Link kruipen en gooit je vervolgens de open wereld in. Een wereld vol herkenning. Wij geven je vijf Zelda Breath of the Wild gameplay elementen die bekend zijn uit voorgaande games!

  In Zelda Breath of the Wild is Hyrule een enorme open wereld die jij met behulp van je Sheikah Slate mag ontdekken. Wij kunnen, net als menig gamer, geen genoeg van de game krijgen en blijven er maar over bezig. Er is gewoon zo veel te ontdekken in deze game, die in onze review met een dikke 9,7 beloond werd. We hebben je al voorzien van wat tips om een vliegende start in de game te maken en we hebben je al verwend met wat toffe screenshots, maar we gaan nu ook zo ver om wat bekende elementen in kaart te brengen.

  5. Een jongen in een tuniek, met een bekend zwaard en schild

  Daarin beginnen we met een overduidelijk element; Links uitrusting. Zelda games hebben altijd een grote overeenkomst gehad in de vorm van de spulletjes die Link bij zich draagt. Zo heeft Link de beschikking over een boemerang, kan hij bommen gooien en zijn er nog meer wapens die vaker terugkeren. Tussen deze elementen zitten er een paar die echt altijd in Zelda games hebben gezeten.

  Dat zijn natuurlijk Links groene tuniek, het Master Sword en het Hylian schild. Deze uitrusting zit ook in Breath of the Wild, maar dit keer moet je er wel wat voor doen. Zo moet je het Hylian schild en het Master Sword eerst zoeken. En tijdens die zoektocht kom je een heleboel krachtige vijanden tegen. Hoe dit precies zit, gaan we natuurlijk niet spoilen. Daarvoor mag je de game zelf gaan spelen.

  4. Bekende rassen uit het Zelda universum

  Breath of the Wild is een game die boordevol andere rassen zit dan Link en zijn gelijken. Zo komen de Korok voorbij, in de vorm van kleine plantachtige wezens. Dit ras van bosgeesten kennen we al uit Zelda: The Wind Waker, waar de Korok een evolutie bleken te zijn van de Kokiri.

  Ze hebben hun huidige gedaante aangenomen en verspreiden overal ter wereld de zaden van de Deku boom. Nu zijn ze in de wereld verstopt. Aan jou de schone taak om in Zelda Breath of the Wild alle verborgen Korok te vinden. En ze zitten werkelijk in alle hoeken en gaten! Zoek deze wezentjes vooral, want later in de game zullen ze handig zijn!

  Een ander bekend ras in Zelda: Breath of the Wild is dat van de Goron. Deze wezens leven in de in bergen en zijn over het algemeen flinke jongens. We kennen ze al uit Ocarina of Time en andere Zelda games. Natuurlijk kom je ook Hylians tegen, de inwoners van Hyrule, en zul je ook Sheikah tegen het lijf lopen.

  3. Temple of time

  In Zelda Breath of the Wild kom je gelijk in het begin al een hele bekende locatie tegen. We hebben het over de Temple of Time. Deze tempel maakte voor het eerst zijn opwachting in Ocarina of Time. Daarna kwam hij voor in Twilight Princess en Skyward Sword. Natuurlijk was de tempel in deze games wel in een wat betere staat dan in de nieuwste game.

  En ook in Breath of the Wild speelt de Temple of Time een behoorlijke rol. Hier krijgt Link bijvoorbeeld voor het eerst te maken met upgrades via het Goddess beeld. Deze beelden komen overal door de wereld terug en als je hierbij gaat bidden, kun je ofwel je stamina ofwel je leven uitbreiden. Tenminste, als je genoeg orbs hebt verzameld uit de Shrines. En dat leven en stamina zal later hard nodig zijn!

  2. Verwijzingen naar oude bekenden

  The Legend of Zelda Breath of the Wild bevat natuurlijk Link en Zelda evenals Ganon. Namen die we allemaal wel uit iedere Zelda game kennen. Maar de game zit boordevol andere bekenden of verwijzingen naar bekende karakters. Zo kom je in de wereld Lake Saria tegen, vernoemd naar Saria uit Ocarina of Time, Tingel Island, vernoemd naar het kleine groene ventje en Beedle, de marktkoopman uit Wind Waker.

  Breath of the Wild heeft zo nog veel meer verwijzingen naar karakters, locaties en andere zaken uit de franchise. Dit is inclusief een aantal easter eggs die voor fans een genot zijn om te vinden. Wat dacht je van een Dark Link outfit? Of Wolf Link, die je via amiibo kunt toevoegen?

  1. De Fairy Fountains

  In Zelda games kom je nogal eens fonteinen tegen met feeën erin. Dit zijn de zogeheten Fairy Fountains. En tof genoeg kom je deze ook in Breath of the Wild tegen. Waar de fonteinen normaal gesproken je leven even aanvullen zodat je er weer tegenaan kunt, doen ze dat nu niet.

  De Fairy Fountains in Breath of the Wild kosten om te beginnen geld, anders krijg je niet eens een Great Fairy te zien. Daarna zal de Great Fairy je de kans geven om een stuk van je uitrusting te upgraden. Het gaat hier puur om je harnas en je kunt alleen upgraden als je bepaalde materialen hebt. Er zijn in totaal vier Great Fairies te vinden in de wereld.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.