5. Houd je omgeving in de gaten

Het Hyrule in Breath of the Wild is zo enorm en prachtig, dat je jezelf er eigenlijk helemaal in kan verliezen. Alleen moet je hierbij wel oppassen: je kan niet zomaar overal gaan en staan zonder verdere aandacht te schenken aan waar je precies mee bezig bent. Zaken zoals de temperatuur en het tijdstip hebben namelijk ook invloed op de gameplay.

Zo zal je, ook helemaal aan het begin van de game, op plekken komen waar de temperatuur enorm laag ligt. Het is in zulke gebieden oppassen geblazen, want deze kou kan je binnen een minuut (of minder) de das omdoen. Zorg er dan ook voor dat je deze koude gebieden niet zomaar betreedt: neem bijvoorbeeld een brandende fakkel mee, trek beschermende kledij aan of maak gebruik van items die je weerstand tegen de kou verhogen.

Hetzelfde geldt voor gebieden waarin de temperatuur juist extreem hoog ligt. Gelukkig kan je voor deze plaatsen ook speciale kledij vinden die je weerstand tegen de hitte verhoogt. Je wil natuurlijk niet zomaar in vlammen opgaan!

Het is ook handig om de dag- en nachtcylcus in de game in de gaten te houden. Wil je net naar je volgende objective trekken aan de andere kant van het gebied, maar is het al bijna avond? Dan is het soms beter om even tot de volgende ochtend te wachten: 's nachts kunnen er namelijk meer monsters tevoorschijn komen en daar ben je niet altijd even goed op voorbereid.