XGN Wenst... Grand Theft Auto: Amsterdam

Article
donderdag, 02 december 2010 om 18:00
xgn google image
Grand Theft Auto, wie kent het niet. De bekende serie van Rockstar speelt zich altijd af in een (bedacht) Amerikaanse stad, met een enkel uitstapje naar Londen lang geleden. Eke vindt het tijd dat ook een Europese metropool aan bod komt, en wel Amsterdam.
Je bent een dissident als je helemaal niet van Grand Theft Auto houdt. De welbekende franchise van Rockstar mag zonder enige twijfel de meest succesvolle franchise genoemd worden. Naar mijn mening is het zelfs succesvoller dan Call of Duty, maar die franchise doet het juist ongelofelijk goed de laatste tijd. Een groot verschil tussen die twee franchises is dat er nu jaarlijks een Call of Duty game komt, terwijl we telkens ongelofelijk lang moeten wachten op een nieuwe Grand Theft Auto. Deel vijf is ongetwijfeld al in de maak, maar het is nog helemaal niet bekend in wat voor stad we deze keer auto’s kunnen jatten, hoeren kunnen oppikken en mensen kunnen vermoorden. Ik stel Amsterdam voor.
Grand Theft Auto
Amsterdam. Zelf heb ik een enorme band met die stad aangezien er best wel wat familie van mij daar woont en dus daar redelijk vaak kom. Daarnaast is het de stad van Ajax, maar laten we het er daar maar niet over hebben… Dat kunnen we nog wel een keer bespreken als het wat beter gaat met die club. Maar Amsterdam, dat is ook de stad van de prostitutie, het sexmuseum, het Red Light District. Noem ze allemaal maar op. Toeristen vinden het geweldig om al die vrouwen voor die ramen te zien staan, maar ze willen eerst naar de coffeeshop gaan om daar een dikke joint te smoken. Legaal stoned raken, dat is toch alleen mogelijk in een paradijs? Juist, daarom is Nederland en vooral Amsterdam zo aantrekkelijk. Daarom is dit een geweldige stad voor Grand Theft Auto: Amsterdam.
Wie wil dat nou niet, door de stad scheuren terwijl je druk bezig bent met een drive-by? Dat schieten hoort ook bij Amsterdam, denk maar aan die gangs die in onze hoofdstad zitten. Door de verschillende culturen in de stad kan er uiteraard wat spanning ontstaan en Rockstar is erg goed in het creëren van enorme chaos. Dat werkt goed samen. Daarnaast zijn die nauwe straatjes erg geschikt voor deze praktijken. Een achtervolging langs de grachten, dat is nog mooier dan je denkt.
Amsterdamse grachten
Dan heb ik het nog niet uitgebreid over het drugsgebruik gehad. Ik denk dat heel veel mensen het stoer vinden om helemaal van de kaart te raken in Grand Theft Auto: Amsterdam nadat je wat paddo’s hebt opgegeten. Of dat je onder invloed kunt raken van LSD, XTC en cocaïne. In de voorgaande delen van de Grand Theft Auto franchise kon je hoogstens dronken worden, maar in dit nieuwe deel kun je gewoon echt kapot gaan. En dat vinden gamers geweldig. Voor de meeste toeristen die wel van experimenteren houden, is Amsterdam een paradijs. Een gemiste kans als Rockstar dit soort praktijken niet in de game zet.
Maar Amsterdam is niet alleen vanwege de ‘Red Light District’, de gangsterpraktijken en haar drugs erg bekend. Met het Rijksmuseum, de Dam, de Amsterdam ArenA (ja, ik eis dat je in het spel ook naar onder andere de Bijlmer kunt), het IJ, het Centraal Station en nog meer prachtige gebouwen is onze hoofdstad erg geschikt voor een game als GTA. Ik heb mezelf vaak genoeg betrapt op het feit dat ik even stond te genieten van Times Square in GTA IV of de strand van Vice City. En het Times Square is helemaal niets vergeleken met het Museumplein – met uitzicht op het Rijksmuseum.
Rijksmuseum
Zodra je klaar bent met het bezoeken van al die prachtige plekken in Amsterdam, kun je de P.C. Hooftstraat langsgaan om daar de allernieuwste mode uit te checken. Denk hierbij aan Viktor & Rolf, Mart Visser, de H&M en nog veel meer kledingmerken. En uiteraard de luxe van deze bekende straat. Er zijn genoeg dure auto’s, en ook genoeg plekken om met je baas te overleggen hoe je een drugsbaron gaat omleggen. Dat allemaal op een gezellig terras in de P.C. Hooftstraat. Mooier kan toch niet? Daarom wens ik een Grand Theft Auto: Amsterdam.

Populair Nieuws