XGN Redactie in 10 vragen: Chris Boers

  Natuurlijk zien jullie de namen van de XGN redactieleden regelmatig langs komen. Bovenaan de artikelen en in onze video's zien jullie ons voorbijkomen. Maar wie zijn wij nou eigenlijk? We stellen onszelf graag aan jullie voor en dat doen we door antwoord te geven op tien vragen. Vandaag: Chris Boers

  1. Geef een korte introductie van jezelf

  Ik ben Chris Boers, tegelijkertijd de nestor en junior van de redactie. Nestor omdat ik met mijn 50 lentes jong de meeste grijze haren heb op de redactie en junior omdat ik nog maar kort voor XGN schrijf. Ik ben vader van twee adoptiekinderen uit China.

  2. Hoe ben je bij XGN beland?

  De meesten kennen mij waarschijnlijk al als vaste bezoeker van de site. Ik heb altijd overal wel een mening over en ventileer die graag. Voorheen schreef ik veel voor het Officiële PlayStation Forum en heb daar een hele leuke tijd gehad. Helaas heeft Sony besloten te stoppen met dat Forum. Na een mailtje en gesprek bij XGN mocht ik hier aan de slag en kan ik nu dus mijn epische schrijfdriften hier botvieren. En dat met veel plezier!

  3. Wat vind je het leukste van werken bij XGN?

  Ik schrijf dus graag over een groot aantal verschillende onderwerpen en dat kan bij XGN. Films en series, prima. De nieuwste games en console onthullingen? Graag. Nieuwe mobieltjes uitproberen en beoordelen? Helemaal top. Er kan heel veel en initiatieven worden vaak omarmd.

  4. Als XGN er niet was geweest, waar had je dan nu gewerkt?

  Ik schrijf niet voor mijn werk, maar als hobby en dat blijft zo. Was er geen XGN geweest, dan had ik waarschijnlijk voor een obscuur privé-website geschreven. Wie schrijft die blijft immers, alleen dan voor een veel kleiner publiek.

  5. Welke gameserie vind je het allerleukste, en welke gameserie heb je echt een hekel aan?

  Niet altijd een populaire mening, maar ik ben behoorlijk fan van Ubisoft. Ondanks dat zij een van de grootste ontwikkelaars/uitgevers zijn durven ze vaak risico te nemen en vooraan te staan in ontwikkeling. Bij nieuwe technieken staan zij vaak vooraan. Veel van hun series ben ik erg van gecharmeerd. Voorheen was ik groot fan van de Assassin's Creed serie, maar dat is wat minder geworden sinds de nieuwe koers waarbij het meer een grote open wereld geworden is en je zelf maar uit moet zoeken wat je gaat doen.

  Waar ik wel echt fan van ben is de Prince of Persia serie en dan met name Sands of Time. De geruchten over een remake/nieuwe editie maken mij dan ook blij. Echt een hekel heb ik niet snel, maar ik ben geen groot fan van de metroidvania achtige spellen, waarbij je steeds terug moet keren naar eerdere stukken om te kijken of er nieuwe gebieden bereikbaar zijn.

  6. Wat is je favoriete tv serie (huidig of uit het verleden)

  Moeilijk. Er zijn zo veel geweldige series. Ik denk Battlestar Galactica, zowel die uit het verleden (ik ben opgegroeid met Dirk Benedict als Starbucks en Templeton Peck. Maar ook de nieuwe serie vond ik ijzersterk. Ik houd er wel van als schrijvers een loopje durven te nemen met gevestigde waarden. Een vrouwelijke Starbuck was dan ook een positieve schok. Trouwens, nu we het over Star-'buck' hebben, herinnert iemand zich Buck Rogers nog?

  7. Marvel of DC?

  Eigenlijk ben ik helemaal niet zo van de superhelden, maar dan kies ik toch voor Marvel. Vooral de Spider-Man van Tobey Maguire vond ik geweldig. De 'home' versie vind ik dan weer wat minder. Het hele concept van het Cinematic Universe vind ik erg knap bedacht maar ik vind het vaak lastig de slechterik echt slecht te vinden. Is die Thanos nou echt zo'n slechterik? Nou ja, hij vermoordt de halve populatie, maar hij bedoelt het toch goed? Ok, ironie-modus uit...

  8. Star Wars of Star Trek?

  Hoewel ik niet elke film even sterk vind (Episode 1 sla ik liever over en Rise of the Skywalker is een puinhoop) vind ik de actievolle Star Wars toch lekkerder dan de meer diplomatieke Star Trek. Behalve dan natuurlijk de films met de Borg, die zijn weer erg goed. Maar over het algemeen vind ik de verhaallijn van Star Wars beter.

  9. Xbox, PlayStation of Switch?

  Ik zat niet voor niets bij het PlayStation Forum, PlayStation heeft mijn hart gestolen. De vele verhalende singleplayer exclusives liggen mij beter dan het online shooter genre waar de Xbox in uitblinkt. Maar, ik heb alle consoles, en ieder heeft zo zijn voordelen. Ik gebruik mijn Xbox voor GamePass, Switch voor portable gaming als opvolger van mijn PS Vita en en PlayStation 4 als mijn main console.

  10. Als laatste, wat moeten we echt nog van je weten?

  Ooit had ik als droombaan om duikinstructeur op een van de Antillen te worden. Wie weet, als ik ooit met pensioen ga? Als 'oudere gamer' ben ik opgegroeid met games als Pong en de arcadehallen. Ik ben dan ook fervent arcade-gamer en flipperaar. Ik heb het geluk in Veenendaal te wonen, waar ook de Nederlandse Flippervereniging gehuisvest is. Ik heb ooit een eigen kast gehad en mocht ik ooit meer ruimte hebben, dan wil ik mijn eigen collectie gaan opzetten. Dat wordt dus kiezen, Bonaire of een flipperkastcollectie!

  Wat een graphics!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.