XGN Karakters: Spyro the Dragon

Article
woensdag, 30 juni 2010 om 16:30
xgn google image
Het is weer tijd om een nieuw game-icoon onder de loep te nemen. Ditmaal vloog de draak Spyro even langs om zijn leven op tafel te spuwen.
Spyro is wellicht het meest bekend van zijn hedendaagse games. Toch wist dit paarse draakje ook op de PlayStation One veel fans voor zich te winnen. Wij hebben dit draakje grondig voor je bestudeerd, zodat ook jij weet wie hij nou eigenlijk is.
Eigenlijk groen, maar later toch maar paars
Hoewel de meeste draken groen zijn, is dat in het geval van Spyro niet zo. Spyro is namelijk paars van kleur. Gedurende het ontwikkelproces van de game werd er eigenlijk een groene Spyro gemaakt. Maar omdat de game veel gras kende, leek het de ontwikkelaars onverstandig om het draakje die kleur te laten. Hierdoor besloot de studio om hem een paarse kleur te geven.
Dieven deden zijn eitje breken
Er is helaas maar weinig bekend over het verleden van Spyro, maar over zijn geboorte is wel wat bekend. Want toen er nog vrede was in de Dragon Realms, lagen er twee eieren naast elkaar. Hoewel Sparx, een vriendje van Spyro, in één van de twee eieren zat, hebben drie dieven de eieren gestolen.
Nadat een aantal draken hierachter kwamen, zetten zij de achtervolging in. Hierdoor hebben de dieven de eieren laten vallen en werd het ei van Spyro gloeiend heet. Het gevolg: Spyro kwam uit zijn eitje zetten!
Behulpzaam maar koppig
Gedurende zijn avonturen blijkt maar weer eens dat draken niet alleen slecht zijn. Spyro is namelijk een draakje dat maar al te graag anderen helpt. Hierbij staat het gevaar voor eigen leven niet in de weg, want het draakje houdt wel van wat risico’s. Maar Spyro kan ook erg koppig zijn.
Zoals elke draak kan ook Spyro vuurspuwen om zijn tegenstanders aan te vallen, maar ook zijn horens zitten natuurlijk niet voor niets op zijn hoofd. Door op zijn vijanden af te stormen, kan hij ze flink verwonden. Zijn vleugels kan hij niet zo goed gebruiken. Het vliegen gaat hem niet al te best af omdat hij nog te klein is. Wel kan hij met zijn vleugels aanvallen afweren.
Spyro’s echte verhaal
In de eerste avonturen van Spyro, die gezien worden als een eigen verhaal, zijn alle draken gevangen genomen in een kristal. Omdat Spyro erg klein is, weet hij de spreuk die Gnasty Gnorc uitspreekt over de Dragon Realm, te ontwijken. Spyro gaat dan ook op avontuur om alle draken te bevrijden uit de kristallen en uiteindelijk verslaat hij Gnasty.
In zijn tweede avontuur gaat Spyro op vakantie omdat het lange tijd regent in de Dragon Realm. Als hij door een portaal stapt, dat hem naar zijn vakantie bestemming zou moeten brengen, belandt hij in de wereld Avalar. In deze wereld is de bad guy Ripto de baas, maar Spyro probeert daar uiteraard een stokje voor te steken.
Niet lang daarna komt Bianca, een tovenaarskonijn, met snode plannen. Bianca steelt alle drakeneieren en omdat Spyro de kleinste draak is, wordt hij erop uitgezonden om de eieren terug te halen. Bianca heeft namelijk maar een klein holletje gemaakt, en de andere draken kunnen hier niet doorheen.
In het voorlaatste avontuur speelt Ripto weer de bad guy. Ditmaal heeft hij ervoor gezorgd dat alle libellen weer bij elkaar komen. Ripto heeft er namelijk voor gezorgd dat deze over de hele Dragon Realm zijn verspreid. Als laatste hebben we het verhaal dat de Dragon Realm ondergedompeld wordt in een eeuwig durende duisternis. De twee bad guys die hier achter zitten zijn Gnasty Gnorc en Red, een oude draak.
Spin-offs
Naast de originele avonturen zijn er ook verschillende spin-offs uitgekomen. Zo is er de Spyro: Seasons Of serie, waarin Spyro zowel de Fairy als de Dragon Realm moet redden van de ondergang. In Spyro: Attack of the Rhynocs, probeert Ripto de Dragon Realm over te nemen, waarop Spyro, wederom de wereld mag gaan redden.
The Legend of Spyro
Na de minder succesvolle spin-offs, is er geprobeerd om de serie weer nieuw leven in te blazen. Dit werd gedaan door de The Legend of Spyro te lanceren. In de eerste game uit deze reeks, A New Beginning, komt naar voren dat Spyro opgegroeid is tussen allemaal libellen in een moeras. Als hij dit ontdekt, reist hij naar de Dragon Temple waar hij erachter komt dat Cynder, een draak, deze aan het aanvallen is. Spyro gaat op avontuur om de wereld te redden en Cynder weer bij zinnen te krijgen, zij is namelijk onder invloed van de Dark Master.
In het volgende avontuur wordt Cynder gekidnapt door de aap Gaul. Hij wil de Dark Master weer bevrijden. Spyro probeert dit natuurlijk tegen te houden en gaat op weg naar de Mountian of Malefor. Als ze Gaul hebben verslagen, valt de berg in één, maar Spyro, Cynder en Sparx weten in een kristallen bal te ontsnappen.
In Dawn of the Dragon komen Cynder, Sparx en Spyro uit deze bal en ontdekken dat de Dark Master een gigantisch monster heeft vrijgelaten, genaamd de Destroyer. Ze gaan op avontuur om het monster te pakken en als ze met hem in gevecht zijn, storten ze neer naar het centrum van de aarde. Eenmaal verslagen weet Spyro alle schade die is toegebracht te herstellen.
Spyro in het kort
Spyro heeft zijn ouders nooit gekend, maar is toch een goed opgevoede draak. Hij is bereid om anderen te helpen en zelfs als zijn leven er van afhangt, is het voor hem geen probleem. Zijn wereld is al meerdere malen aangevallen door verschillende bad guys maar hij weet dit iedere keer weer recht te trekken. Helaas zijn zijn laatste games van minder hoge kwaliteit dan vroeger.