XGN Karakters: Luigi

Article
donderdag, 20 mei 2010 om 17:50
xgn google image
Hoewel we Mario in de eerste XGN Karakters hebben behandeld, hebben wij zijn kleinere, maar toch langere, broertje Luigi nooit behandeld. Hoog tijd daarvoor dus.
Als je Mario kent, ken je ook zijn broertje Luigi. De twee zijn vrijwel onafscheidelijk als het gaat om het figureren in games. Want waar Mario gaat, komt Luigi hem achterna. Luigi is een echte zenuwpees maar wel een geliefd karakter.
Een herkenbaar personage voor de tweede speler
Toen Nintendo bezig was met Super Mario Bros. voor de NES, besloot het bedrijf om de gamers de mogelijkheid te geven om samen te spelen. Echter kon hetzelfde poppetje, in de vorm van Mario, niet gebruikt worden om verwarring te voorkomen.
Een oplossing was simpel. Dezelfde sprite pakken, een ander likje verf erover en klaar. Maar het duurde niet lang voordat Luigi een ander uiterlijk zou krijgen. Dit gebeurde namelijk in Super Mario Bros. 2.
Lange Mario
In deze game kon je namelijk spelen met Mario, Luigi, Toad en Princess Peach. Uiteraard kon Nintendo het niet maken om de personages allemaal hetzelfde er te laten uitzien, simpelweg omdat alleen Peach en Toad al geen loodgieters waren. Mario werd geüpgrade, maar ook Luigi ging onder het mes. Het resultaat was een langere Luigi.
Luigi de angsthaas
Wie vroeger de Super Mario Brothers Super Show heeft gekeken weet waarschijnlijk wel dat Luigi een echte angsthaas is. Maar dit wordt ook gereflecteerd in de games. Zo zien Bowser en zijn kornuiten hem niet als een bedreiging. In Super Mario Bros. 2 was al goed te zien dat hij vrij bang was aan de hand van zijn sprong. Deze was hoog, hij trappelde hevig met zijn benen en lastig te besturen.
Maar ook in de andere games is goed te merken dat Luigi erg angstig is van aard. Zo slaat hij in Luigi’s Mansion een hoop angstkreten uit. Niet geheel onbegrijpelijk natuurlijk als je in een huis vol spoken zit. Maar Luigi probeert Mario ook keer op keer tegen te houden in de Mario RPG’s, en dat zorgt meestal voor leuke taferelen.
Zelfde stemacteur als Mario
Zoals je misschien wel weet heeft Mario sinds de Nintendo 64 een vaste stemacteur gehad, namelijk Charles Martinet. Maar deze man spreekt niet alleen Mario in, maar ook Luigi! Toch zijn beide stemmen erg verschillend, maar is Mario’s stem vaak gebruikt om die van Luigi te maken.
Dat is bijvoorbeeld het geval bij de eerste Super Smash Bros. game. Voor de stem van Luigi pakte Nintendo het pakket van Mario, verlaagde de toonhoogte en zo was de stem van Luigi geboren.
Ondanks dat Luigi nu een typisch Italiaanse accent heeft, is dit niet altijd zo geweest. In verschillende eerdere games en televisieseries had Luigi namelijk een Brooklin-achtig accent.
Luigi in het kort
Luigi is eigenlijk onstaan door het kleurenpallet van Mario onder handen te nemen. Mocht dit niet het geval zijn geweest, dan had Mario waarschijnlijk geen broertje. De klungelige Luigi is erg bang maar heeft net als zijn grotere broer toch een warm hart. Wanneer zijn volgende game verschijnt is overigens een vraag.

Populair Nieuws