XGN Karakters: Kirby

Article
woensdag, 09 september 2009 om 18:00
xgn google image
Twee weken voorbij, dus een nieuw karakter in de spotlights. Vandaag hebben we niemand minder dan Kirby, de roze blob van Nintendo, eens grondig onderzocht.
Kirby is een geliefd personage uit de studio’s van Nintendo. Veel mensen kennen deze roze makker van de Super Smash Bros. games maar Kirby heeft zelf al flink wat games gehad. Maar hoe ontstond Kirby eigenlijk?
Plaatsvervanger
Begin jaren ’90 werkte Nintendo aan een nieuwe game die de naam Twinkle Popopo zou dragen. Om het hele ontwikkelen wat makkelijker te maken, bedacht men een klein poppetje zodat deze als plaatsvervanger kon dienen tot de game zo goed als af was. Maar tijdens het hele proces begon de bedenker van de Popopo game en Kirby, Masahiro Sakurai, Kirby leuker te vinden dan wat hij eerst bedacht had. Het resultaat: Kirby bleef en Popopo belande in de prullenbak.
Roze, wit of geel?
De allereerste Kirby game verscheen op de ouderwetse GameBoy, en op deze handheld konden helaas geen kleuren getoond worden. Er was dan ook enige discussie over welke kleur Kirby zou hebben. Sakurai vond de kleur roze namelijk goed passen. Shigeru Miyamoto vond geel beter, en in de Amerikaanse reclame van de game was Kirby compleet wit. Dit alles ondanks dat Kirby op de originele boxart roze was.
Wie is Kirby
Wie Kirby ziet denkt waarschijnlijk dat dit een vreedzaam lief balletje is, en dit is dan ook een juiste gok. Kirby staat namelijk erg positief in het leven en probeert zoveel mogelijk vriendjes in zijn wereld, Dream Land, te helpen. De exacte leeftijd van onze roze vriend is helaas niet bekend maar volgens de handleidingen en verschillende televisie series is hij nog erg jong. In de televisie series komt ook naar voren dat Kirby de volgende hobby’s heeft: eten, slapen, zingen en spelen.
Zuigen…
In de Kirby games kun je meestal de kenmerkende aanval van Kirby uitvoeren: zuigen. In de wereld van Dream Land hebben veel vijanden van Kirby krachten welke hij overneemt en vervolgens kan gebruiken. Het resultaat: rond vliegen als een vliegende schotel, een laserzwaard, boemerangs gooien, zingen en als een wiel ronddraaien. Ook in de Super Smash Bros. games kan Kirby zijn tegenstanders opzuigen om zijn krachten te kopieren.
In meer dan 20 games verschenen
Kirby heeft al een flinke rits aan games gehad en is vrijwel op elke handheld of console van Nintendo verschenen. Helaas zijn de echte ouderwetse Kirby games niet meer wat ze geweest zijn, maar Nintendo werkt momenteel wel aan een Wii versie van de serie. Wanneer deze game in de schappen zal liggen, is helaas niet bekend, maar mocht hij van dezelfde kwaliteit zijn als de eerste twee Kirby games dan wachten wij met smart.
Een eigen televisieserie
Net als vele andere gameiconen heeft ook Kirby een eigen televisieserie gehad. De serie, Kirby: Right Back At Ya!, werd door Nintendo en HAL Laboratories gemaakt en kende ongeveer 100 afleveringen. Wat erg opvallend is, is dat Kirby weinig tot niets zegt in de serie, dit omdat Sakurai het nooit bedoeld had om Kirby te laten praten. Toch stond hij toe dat Kirby een aantal woordjes kon uitspreken in de serie.
Ondanks dat de games vrij ‘kinderachtig’ zijn, is de serie wat meer volwassen. Zo speelt oorlog, bloed en de dood af en toe een belangrijke rol binnen de serie, maar in de meeste afleveringen zijn deze dingen niet aanwezig.
Kirby in het kort
Kirby begon als plaatsvervanger voor een tot nu toe nog onbekend personage. Doordat Sakurai Kirby zo schattig vond besloot hij om Kirby niet meer weg te doen uit de game. Ondanks dat de games van Kirby erg kinderachtig ogen zijn ze soms een behoorlijke uitdaging.

Populair Nieuws

Laatste Reacties