XGN Karakters: Dante

Article
woensdag, 07 april 2010 om 21:57
xgn google image
Niemand zit te wachten op demonen. Capcom echter wel, want dan kan Dante ze weer allemaal afslachten in de Devil May Cry games.
Dante is misschien wel één van Capcom’s meest duistere personage. Tenminste, zo komt hij over. Erg aardig ziet de beste man er niet uit, maar zijn daden zijn een stuk beter dan zijn uiterlijk doet vermoeden. Maar wie is Dante eigenlijk?
Dante, de half demoon
Nog voordat Dante zich druk bezig houdt met het afmaken van demonen, woont hij samen met zijn vader Sparda (ook een demoon), moeder Eva (wel een mens) en zijn tweelingbroertje Vergil. Op hun achtste verjaardag krijgen ze van hun moeder allebei een deel van 'The Perfect Amulet'. Niet lang daarna overlijdt zijn vader, maar daar blijft het niet bij. Ook zijn moeder verliest hij wanneer demonen haar vermoorden. Dante en Vergil overleven deze aanslag gelukkig.
Helaas worden ze wel van elkaar gescheiden en denkt Dante dat zijn broertje ook dood is. Dante besluit wraak te nemen, wat niet zo vreemd is als net je hele familie is omgebracht.
Een coole gozer
Gedurende het ontwikkelproces van Devil May Cry, werd Hideki Kamiya op de zaak gezet om een personage te ontwikkelen voor de game. Kamiya haalde zijn inspiratie uit een mangaserie genaamd Cobra en besloot een stijlvol personage te maken. Zo krijg hij een 'stijlvolle' lange cape, moest hij grappig zijn en mocht hij niet roken – Kamiya vindt dat stoerder dan wel roken. De rode cape is overigens niet uit de lucht komen vallen. In Japan is de kleur rood namelijk een heroïsche kleur.
Zoals eerder genoemd moest Dante een coole gozer worden, iemand waarmee je wel eens naar de kroeg wil gaan. Daarom kreeg hij ook veel humor met zich mee. Dat maakte hem ook gelijk een stuk aardiger en meer herkenbaar voor de gamers.
Wapens
Met een tof uiterlijk alleen kom je er echter niet. Ook een aantal stoere wapens moeten in een game als Devil May Cry aanwezig zijn. Gedurende de games heeft Dante dan ook een aantal verschillende wapens. Zo heeft hij een aantal zwaarden en ook pistolen, die je niet hoeft te herladen. De wapens zijn overigens speciaal voor hem gemaakt. In de pistolen is de tekst "For Tony Redgrave, By .45 Art Warks" te lezen. Tony Redgrave is een alias van Dante.
Krachten
Omdat Dante een halve demoon is, heeft hij ook speciale krachten. In de games kun je dan ook de zogenaamde ‘devil trigger’ activeren. Hierdoor wordt Dante sneller, wordt hij sterker en krijgt hij meer mogelijkheden voor zijn wapens.
Persoonlijkheid
In zijn eerste game is Dante een echte badguy. Zo vindt hij het leuk om zijn vijanden regelmatig uit te dagen, hoe groot of sterk ze ook zijn. Ook laat hij het nooit merken als hij bang is. Verder in de Devil May Cry serie wordt geprobeerd Dante wat volwassener te maken, maar door de vele one-liners lukt dit niet altijd.
Ondanks dat hij zelf half een demoon is, kiest hij altijd voor zijn menselijke, en dus ook goede, kant. Hoewel hij ook de krachten van de demoon in zich gebruikt, komt hij altijd op voor gerechtigheid, ook al zit het hem tegen.
Daarnaast is Dante een gevoelig persoon. Zo vermoord hij nooit de goede, volbloed mensen, en geeft hij veel om vrienden en familie. Helaas voor Dante komt hij in de Devil May Cry serie zijn broertje weer tegen, maar is deze bezeten door een demoon. Hierdoor verliest hij hem weer, wat Dante niet in de koude kleren gaat zitten.
Favoriete eten
Een ander leuk weetje over Dante is zijn favoriete maaltijd. Van niet veel gamepersonages weten we dat, maar van Dante wel. Hij is namelijk gek op pizza maar moet niets hebben van de olijven die op de pizza zitten. Ondanks zijn afkeur zitten ze toch altijd op zijn pizza. De regisseur van de game heeft zijn favoriete maaltijd verzonnen. Ook hij is van mening pizza ‘het beste voedsel ter wereld is’.
Dante in het kort
Wel eens een pizza etende, demoon slachtende half demoon gezien? Nee? Tijd om een Devil May Cry game in huis te halen. Dante is namelijk één van de vetste personages uit de stal van Capcom. De jongeman beheerst over een goede dosis humor maar weet altijd wel een leuk avontuurtje op te zetten. Wanneer de volgende Devil May Cry verschijnt is overigens een vraag.