XGN Karakters: Conker The Squirrel

Article
woensdag, 21 april 2010 om 18:00
xgn google image
Eekhoorntjes zien we niet vaak in games. Toch heeft Rare het er meerdere malen aangedurfd zo'n beestje in een hoofdrol te plaatsen. Helaas werd het nooit een heel groot succes, maar wel heeft deze eekhoorn een aantal fans.
Wie op de Nintendo 64 de games Diddy Kong Racing of Conkers Bad Fur Day heeft gespeeld, kent ongetwijfeld Conker. Deze eekhoorn was in Diddy Kong een lieve eekhoorn, maar hij gooide zijn leven drastisch om in Bad Fur Day. We zullen zijn verhaal deze week behandelen, voordat hij weer verder springt.
Eigenlijk geen geschiedenis
Helaas is er van Conker geen geschiedenis bekend, behalve dat Rare verschillende personages nodig had om in Diddy Kong Racing te stoppen. Een eekhoorn leek Rare wel een leuk idee en zo werd Conker in de game gestopt. Toen Diddy Kong Racing eindelijk op de markt was, kwam Rare er achter dat Conker een veel gekozen personage werd. Het gevolg: goedkeuring van Nintendo om games rond de eekhoorn te maken.
Het slechte eikeltje
Rare begon te werken aan Conker’s Bad Fur Day, maar de ontwikkeling duurde erg lang en daarom besloten Rare en Nintendo om eerst een game te maken voor de GameBoy Color. Deze game was gericht op kinderen en droeg de naam Conker’s Pocket Tales. Conker gaat in dit verhaal achter zijn vriendinnetje Berri aan die een feest voor hem heeft georganiseerd. Helaas voor Conker wordt Berri ontvoerd door de slechte eikel (ja, ééntje die aan de boom hangt) tijdens dit feestje. Conker gaat er als een speer achteraan en verslaat uiteindelijk dit eikeltje.
Bad Fur Day
Net als wij hebben ook eekhoorns wel eens een Bad Hair Day, maar dan met hun vachtje. Blijkbaar ondervond Conker dit ook tijdens zijn avontuur op de Nintendo 64. Conker heeft zijn leven namelijk compleet omgegooid. Rare besloot dat Conker’s Bad Fur Day gericht moest zijn op volwassenen en Conker zoop, schold en sloeg flink wat raak in de game. Er was dan ook veel te doen rondom het spel, en daarom werd er een 18+ labeltje aan gegeven.
Koning van de panters
In de game neemt Conker je mee naar de afgelopen paar dagen van zijn leven. Zijn avontuurtje maakte van hem de koning van de panters terwijl hij eigenlijk een nietsnut is. Het verhaal begint als Conker dronken de kroeg uitloopt en per ongeluk de grens van het panterkoninkrijk binnenloopt. De koning van de panters zoekt echter een eekhoorn.
Zijn tafel, waar hij zijn melk op kwijt kan, is namelijk een poot kwijt en volgens zijn adviesgever zou een rode eekhoorn perfect als nieuwe poot dienen. Uiteindelijk weet Conker de koning te verslaan waarna er uit de borst van de koning een Alien komt. Op dat moment stopt Conker het spel om met de programmer te praten. Conker vraagt of hij hem kan helpen de Alien te verslaan. Uiteraard doet de programmer dit en wordt Conker koning van de panters.
Dronkenlap
Zoals je hebt kunnen lezen, heeft Conker in Bad Fur Day zijn hele leven omgegooid. Dit is tegen alle regels van zijn ouders in. Zijn ouders wilden namelijk niet dat hij alcohol dronk en hebzuchtig zou zijn. In de eerste twee games waarin hij verschijnt is dat dan ook het geval, hij drinkt niet en komt over als een braaf personage.
Als hij wat ouder wordt, zoals in Bad Fur day, neemt zijn leven dus de grote wending waardoor hij veel gaat zuipen, hebberig wordt en onaardig doet tegen mensen die hij niet mag. Zijn relatie met Berri is er ook niet beter op geworden. Berri belt hem namelijk regelmatig op of hij nog een keertje thuis komt vanuit de kroeg.
Live & Reloaded
Na Bad Fur Day begon ontwikkelaar Rare aan een nieuwe Conker avontuur. Deze zou de naam Conker's Other Bad Day dragen. Echter werd de studio door Microsoft overgenomen, en het project werd geschrapt. In plaats hiervoor kwam een remake van het origineel. Deze zou eigenlijk de naam Live & Uncut krijgen, en een ongecensureerde versie van Bad Fur Day worden. Maar tijdens de ontwikkeling werd besloten dat dit toch wel wat te ver ging. De game die uiteindelijk in de winkels kwam te liggen was hevig gecensureerd, wat niet alle fans even leuk vonden.
Conker in het kort
Flink wat mensen vonden het niet door de beugel kunnen dat Rare van de snoezige Conker een zuipende, tierende en vechtende eekhoorn maakte. De eekhoorn is in de eerste twee games namelijk erg schattig, maar na zijn eerste eigen avontuur zet hij het op een zuipen. Helaas is de toekomst van Conker erg onzeker, Rare heeft namelijk nog geen nieuwe Conker game in de maak maar wij zijn wel toe aan een flinke dosis zwarte humor die Bad Fur Day uitstraalde.

Populair Nieuws