XGN Karakters: Cloud Strife

Article
woensdag, 30 december 2009 om 18:30
xgn google image
Voor de laatste keer van dit jaar nemen we een bekend gamepersonage onder de loep. En wel één van de meest bekende personen uit Square Enix' Final Fantasy serie.
Cloud Strife is wellicht wel één van de meest bekende Final Fantasy karakters. De beste jongen verscheen voor het eerste in Final Fantasy VII. Maar wie maakte hem en waarom is hij zo bekend?
Zwart haar naar achteren of blonde spikes?
Tijdens het ontwikkelproces werd Tetsuya Nomura aangesteld om personages voor Final Fantasy VII te verzinnen. Tijdens het ontwerpen van Cloud had hij een personage in gedachten die zwart haar had dat naar achteren gestreken zat. Maar om Cloud meer als held te laten uitblinken en minder op de bad-guy, Sephiroth, te laten lijken, besloot hij hem blonde spikes te geven.
Mysterieus en zwak persoon
Nadat Nomura Cloud uiteindelijk zijn definitieve vorm had gegeven werd het tijd om zijn achtergrond en zijn link met Sephiroth te creëren. Al snel werd duidelijk dat Cloud in zijn leven soms moeilijke paden moet volgen. Dit om vergiffenis te vragen voor zijn zonden. Deze moeilijke wegen zijn kinderen beschermen en Sephiroth verslaan. Wel moest duidelijk naar voren komen dat Cloud veel menselijke trekjes heeft. Zo is hij zo nu en dan een echte eikel en is hij eigenlijk maar erg zwak. Maar tijdens zijn gevechten om zijn vrienden te beschermen komt zijn ware kracht naar buiten. Wel leidt de beste jongen aan geheugenverlies, waardoor zijn herinneringen niet altijd even duidelijk zijn of veranderen in de loop der tijd.
Indruk maken op zijn jeugdvriendin
Cloud werd door Square Enix, toen nog Square genaamd, geïntroduceerd als een huurling en ex-lid van SOLDIER, een militaire organisatie. Cloud werd lid van deze organisatie om indruk te maken op zijn jeugdvriendin, Tifa Lockhart. Cloud wil net zo goed worden als Sephiroth, maar nadat die helemaal doordraait en alle mensen uit Cloud's geboorteplaats Nibelheim afslacht, gaat Cloud eens langs om verhaal te halen.
Ook in andere games
Naast dat Cloud schitterde in Final Fantasy VII maakte hij ook zijn opwachting in ondermeer Kingdom Hearts, Final Fantasy Tactics en Chocobo Racing. In de meeste van deze games en nog een aantal games is Cloud een geheim personage. In Kingdom Hearts is Cloud wel een hoop veranderd sinds zijn optreden in Final Fantasy VII. Zo heeft hij vleugels, zoals een vampier, en ziet hij er over het algemeen wat ruiger uit. Nomura liet later weten dat hiervoor gekozen is om zijn band met de duistere kant te laten zien.
Ook in het vervolg op Kingdom Hearts, Kingdom Hearts: Chain of Memories voor de GameBoy Advance, keert Cloud terug. Dit keer als eindbaas in het Olympus Coliseum. Tot slot keert Cloud ook nog een keer terug in het Kingdom Hearts universum in Kingdom Hearts II. In dit spel is hij wederom opzoek naar Sephiroth. Eenmaal Sephiroth gevonden en verslagen te hebben, verdwijnen zowel Cloud als Sephiroth in een verblindend licht. Volgens Sora, het hoofdpersonage in Kingdom Hearts, zijn Cloud en Sephiroth nog steeds aan het vechten nadat ze in het licht zijn verdwenen.
Eigen film
Maar Cloud heeft niet alleen zichzelf verhuurt aan andere games. Ook heeft hij een eigen film gehad, min of meer. Deze film was een vervolg op Final Fantasy VII en vind plaats twee jaar na de gebeurtenissen in die game. De film kwam in 2005 uit en werd in de eerste week maarliefst 420.000 keer verkocht, alleen al in Japan.
Een jaar later, in 2006, maakte Sony en Square Enix bekend dat ze samen de film zouden vertalen, inspreken en uitbrengen op DVD en UMD. Deze mediums waren goed voor 1.4 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. De film is één van de betere gamefilms. De film scoort namelijk een 7.5 op IMDB, een website waar mensen hun stem kunnen uitbrengen op een film.
Cloud in het kort
Cloud is bij veel Final Fantasy fans erg geliefd. Ook Square Enix heeft veel begrip voor het personage en laat dit zien door hem zijn eigen film en vele optredens in andere games te geven. De beste jongen heeft een oogje op Tifa Lockhart en in de film wonen ze dan ook samen. Of hij Sephiroth nou heeft verslagen of niet, Cloud blijft een moedig personage maar ook een doodgewoon, al dan niet digitaal, mens.

Populair Nieuws