XGN Karakters: Captain Falcon

Article
woensdag, 05 mei 2010 om 21:00
xgn google image
Wie de F-Zero en de Super Smash Bros. games heeft gespeeld, kent hem ongetwijfeld. Ditmaal nemen we Captain Falcon onder de loep, een held uit de kast van Nintendo.
De F-Zero games staan bekend om hun wedstrijden die in hoge snelheid geracet worden. Eén van de bestuurders van de vliegende wagens is Captain Falcon. Deze racer is overigens ook niet vies van een potje robben in Super Smash Bros. Maar wat schuilt er eigenlijk achter dit karakter.
Bedacht door Shigeru Miyamoto
Toen Nintendo bezig was aan de game F-Zero voor de NES, wilde het ontwikkelteam ook graag een personage voor in de game. Ondanks dat Miyamoto en zijn collega Takaya Imamura het personage uitgewerkt hadden, verscheen Captain Falcon nooit echt speelbaar in de games. Dit gebeurde pas in Super Smash Bros., waar je hem kon kiezen als vechtersbaas. Wel verscheen Captain Falcon in alle F-Zero handleidingen.
Huurmoordenaar en racer
Omdat Nintendo al haar personages een achtergrond meegeven, is dat ook het geval bij Captain Falcon. Zo zou hij volgens de handleiding bij de eerste F-Zero game rond de 30 jaar zijn, een succesvolle racer en ook nog eens een huurmoordenaar.
Ook de titel Captain werd uitgelegd. Douglas Jay Falcon, zoals zijn volledige naam luidt, zou namelijk officier zijn geweest binnen de Internova Police Force.
Als hij niet racet...
Dan houdt Falcon zich bezig met zijn bijbaantje als huurmoordenaar. Captain Falcon is namelijk één van de meest bekende en beste huurmoordenaars, waardoor hij erg veel vijanden heeft die hem maar al te graag de nek om draaien. Hierdoor voelt Falcon zich gedwongen om in een kerk te wonen. Hij is dan ook het liefst alleen en gaat hij, na het claimen van een trofee, gelijk naar deze kerk om zich terug te trekken. Hij komt dan ook alleen uit zijn geheime holletje als er een race voor de boeg staat of als hij een grote klus in de wacht heeft gesleept.
Gespierd mannetje
In de Super Smash Bros. games is Captain Falcon één van de meest gespierde personages die de game kent. Zijn blokjes buik is goed te zien door zijn blauwe kleding. Maar dat is niet het enige wat er aan hem opvalt. Zijn helm is namelijk ook echt een eye catcher door de gouden valk die deze decoreert. Falcon heeft deze helm eigenlijk altijd op, maar in de game F-Zero X is hij ook in een scene te zien zonder een helm. Hij heeft dan zwart haar en boven zijn linker oog zit een litteken.
F-Zero: GP Legend
Naast dat Captain Falcon in zijn eigen en in de Super Smash Bros. games te zien is, is hij ook te zien in een eigen anime serie. De serie was in 2003 en 2004 te zien op de Japanse en Amerikaanse televisie en telde 51 afleveringen waarna de serie stop gezet werd. Gedurende de serie volg je het verhaal van Captain Falcon en zijn aartsrivaal Rick Wheeler.
Captain Falcon in het kort
Wellicht dat Captain Falcon niet bij iedereen bekend is, maar dat maakt hem niet een kleine held. Deze ‘doodnormale’ racer is namelijk niet alleen coureur maar is ook nog eens een huurmoordenaar. De vaste F-Zero gamers kennen hem maar al te goed en ook Nintendo vergeet hem niet. Het is te hopen dat we binnenkort op de Wii een nieuwe game van hem mogen verwachten, maar die kans lijkt erg klein.