XGN Doe Mee: Zullen eSports ooit mainstream worden?

Article
zaterdag, 01 september 2012 om 17:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe XGN Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en we hebben uiteraard weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we naar welke gamebeurzen jullie al zijn geweest. De meesten onder jullie zijn al eens naar de Firstlook gegaan. Dit is niet echt verwonderlijk aangezien deze beurs in hartje Nederland wordt gehouden. Enkelen onder jullie hebben ook al een reisje naar Duitsland gemaakt om de Gamescom te bezoeken. Het verbaasde me niet dat er nog niemand naar de Tokyo Game Show of de E3 is geweest, deze zijn gewoon te ver voor de normale sterveling.
Laten we even lekker melig doen en iedereen tot winnaar van vorige week uitroepen. En mocht je nog nooit naar een gamebeurs zijn gegaan, dan moet je dat niet te lang meer uitstellen!
eSports zijn sinds enkele jaren weer in de opkomst. Er bestaan momenteel enorm grote toernooien van games als League of Legends en Starcraft II. Waar vroeger dit soort events vooral populair waren in Japan, is ook het Westen volledig warm voor virtuele toernooien. Dit wordt telkens weer erg duidelijk wanneer je hoort hoeveel mensen er live komen kijken naar de wedstrijden of ze volgen via een of andere stream. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Zullen eSports ooit mainstream worden?
Ik zeg het niet graag, maar ik denk niet dat eSports ooit mainstream zullen worden. Het zal volgens mij enkel een passie blijven voor de hardcore gamers. En dat hoeft geen slechte zaak te zijn. Er zijn meer dan genoeg hardcore gamers om van eSports een big business te maken. Bovendien is zowat elke hardcore gamer jaloers op de kampioenen en probeert iedereen eigenlijk, al dan niet onbewust, die nummer één te worden.