XGN Doe Mee: Zal Apple ooit een grote speler worden in de game-industrie?

Article
zaterdag, 17 maart 2012 om 16:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en we hebben uiteraard weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we of jullie thuis een 3DS of een Vita hebben liggen. Slechts enkelen onder jullie lijken in het bezit te zijn van een 3DS. Vita spreekt de meesten onder jullie aan, maar voor velen is de handheld voorlopig nog te duur. Vita is leuker volgens jullie dankzij de meer volwassen games en de vele mogelijkheden. De 3DS heeft minder opties en is daarom volgens jullie reacties minder aantrekkelijk.
Microsoft, Sony en Nintendo zijn momenteel de drie grote spelers in de game-industrie. Maar hoe zit het eigenlijk met Apple? Vroeger kon je haast geen games spelen op een Macintosh maar tegenwoordig is dat wel anders. Ook de iPad en andere producten barsten tegenwoordig van de games. Toch is Apple helemaal niet zo groot in de game-industrie. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Zal Apple ooit een grote speler worden in de game-industrie?
Ik denk niet dat Apple een grote naam zal worden wat gaming betreft. Zolang Apple zich niet helemaal op games richt, wordt het nooit wat. Casual gamers zullen misschien enkel op hun iPad game, maar de hardcore zie ik niet snel overstappen. Ik moest dan ook lachen toen ik las dat Mark Rei, vicepresident bij Epic, denkt dat Apple de nieuwste grote speler wordt als de nieuwe consoles falen. Het is uiteraard altijd mogelijk, maar ik zie het niet gebeuren.

Populair Nieuws