XGN Doe Mee: Welke uitgever mag absoluut niet failliet gaan?

Article
zaterdag, 21 januari 2012 om 17:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en uiteraard hebben we een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we welke game een multiplayer modus verdient. Heel wat onder jullie zijn het met me eens en zeggen dat The Elder Scrolls V: Skyrim een online modus mag krijgen. Maar er zijn ook heel wat mensen die van mening zijn dat lang niet elk spel een multiplayer modus verdient, omdat het af zou doen aan de singleplayer ervaring. Zo denkt ook mathy 16 erover en hij is dan ook onze winnaar van vorige week.
Deze week ging het gerucht dat uitgever THQ failliet was en dat het bedrijf alle games die in 2014 en daarna zouden verschijnen, annuleerde. Gelukkig ontkende THQ deze geruchten. Het bedrijf zegt 2012 er goed in te gaan met de release van verschillende nieuwe games waaronder Darksiders 2 en UFC Undisputed 3. THQ lijkt het vol te houden, maar in deze economische tijden ben je uiteraard nooit zeker. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Welke uitgever mag absoluut niet failliet gaan?
Hoewel Ubisoft en Electronic Arts enorm veel sterke franchises hebben, ga ik toch voor Valve. Dit omdat het bedrijf indie ontwikkelaars goed ondersteund en bovendien zelf ook nog eens met topgames komt waaronder Portal 2 en de Half-Life franchise. Bovendien is het bedrijf verantwoordelijk voor het digitale distributiekanaal Steam, een programma waar ik elke dag gebruik van maak. Uiteraard wil ik niet dat ook maar één uitgever ten onder gaat en wens ik iedereen veel moed en sterkte in 2012.

Populair Nieuws