XGN Doe Mee: Welke game wil jij weleens als point-and-click game zien?

Article
zaterdag, 19 april 2014 om 15:00
xgn google image
En dan is het alweer half april! Over een kleine week barsten de volksfeesten weer los vanwege onze koning, terwijl het vandaag Record Store Day is – koop de ‘eeuwenoude’ LP’s bij de platenboer op de hoek. Maar voordat dit allemaal zo ver is, schuiven wij jullie weer een nieuwe XGN Doe Mee voor. Kakelvers van de pers.
Een week geleden vroeg mijn collega Laura om je handen eens uit de mouwen te steken en te bedenken wat jij graag met het Kinect van de Xbox zou willen doen. Wat opvalt – of misschien ook niet – is de haat richting het apparaatje van Microsoft. Naast de normale reacties als de Kinect uit het raam gooien, in een wasmachine stoppen of zelfs de camera afdekken met een sticker, kwamen er ook wat serieuzere reacties binnen. Zoals de volgende van Palaja:
Duidelijk antwoord. De Kinect wordt gebruikt voor niks, behalve die handige functies als voice commands en automatisch inloggen. Geen games waarbij je de halve huiskamer aan het verbouwen bent om voldoende ruimte te creëren. Nee, XGN-gamers zitten liever lui in een stoel met een controller in de hand, een bak paprikachips ernaast en een fles cola van minstens tweeëneenhalve liter. En zo is het maar net.
Monkey Island

Nieuwe stelling van de week

Maar genoeg over dat bewegen voor je NSA-apparaatje, het is tijd voor de nieuwste stelling waar jullie mee mogen worstelen. En een worstelpartijtje wordt het zeg. We gaan weer old school voor deze stelling, terug naar de jaren 90. Een tijdperk waarin first-person shooters nog in opkomst zijn en de meeste games soms niet meer dan zestien bits telden. Het was vooral een tijdperk van point-and-click spellen en daar gaat de stelling van de week dan ook over:
Welke game wil jij weleens als point-and-click game zien?
Het kan hierbij gaan om games waarbij je totaal niet verwacht dat het in het bovenstaande genre passen, maar ook titels die het genre groot hebben gemaakt. Ikzelf ga dan ook voor die laatste optie en zou dolgraag een nieuwe Monkey Island zien. Natuurlijk, het foute kind in mij zou ook bijzonder graag een nieuwe of geremasterde versie van Pajama Sam of Freddi Fish zien, maar Monkey Island staat bovenaan dat lijstje. Het fantastische verhaal – dank je wel Tim Schafer -, de humor en het algehele sfeertje. De gloriedagen van het inmiddels opgeheven LucasArts.
Laat ons in de reacties hieronder weten welke game jij dolgraag zou zien en misschien staat jouw reactie volgende week wel bovenaan in de XGN Doe Mee. Een fijn weekend en tot volgende week!