XGN Doe Mee: Welke game heeft je de stuipen op het lijf gejaagd?

Article
zaterdag, 06 oktober 2012 om 17:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe XGN Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en uiteraard hebben we weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we of scholen meer gebruik moeten maken van leerrijke games. De meningen waren ditmaal erg verdeeld. De ene helft is van mening dat boeken ouderwets zijn en dat scholen meteen leerrijke games moeten invoeren. De andere helft vindt dan weer dat je niets of weinig kunt bijleren uit educatieve games. Assaultpr0 is van mening dat scholen maar al te graag leerrijke games willen aankopen, maar in geldnood zijn. Hij is dan ook onze winnaar van vorige week.
Games proberen ons al sinds het prille begin van de game-industrie, te emotioneren. Sommigen laten ons schaterlachen, anderen maken je woedend tijdens de multiplayer en weer anderen laten je een traantje wegpinken. Andere games proberen je dan weer aan het schrikken te brengen. Resident Evil en Silent Hill zijn enkele van de oudste voorbeelden van dit soort games. Onze vraag van deze week luidt als volgt: Welke game heeft je de stuipen op het lijf gejaagd?
Het klinkt misschien stom, maar ik ben ooit eens enorm hard geschrokken van het flash-spelletje The Maze. Enkele vrienden van me spoorden me aan om het spelletje eens te proberen. Je leidt je pijltje door een doolhof. Na enkele eenvoudige levels wordt het plots moeilijk en moet je je enorm hard concentreren. Op dat moment springt er een foto van The Exorcist tevoorschijn gevolgd door een luide gil. Ik schrok mezelf te pletter en was er toch even niet goed van. Sindsdien heb ik het spel al naar veel mensen doorgestuurd. Muahahaha!

Populair Nieuws