XGN Doe Mee: Welke consolegame moet naar mobile komen?

Article
zaterdag, 11 januari 2014 om 16:00
xgn google image
Je weet het inmiddels, zaterdag is XGN Doe mee-dag. Vorige week gaven we jullie de kans om helemaal los te gaan over welk gamerecord je graag op je naam zou hebben staan. Naast het bekijken van de antwoorden op die vraag, hebben we ook weer een nieuwe stelling. Wie weet lezen er gameontwikkelaars mee...
Het feit dat er speciale videogame-edities bestaan van het Guinness Book of World Records zegt een heleboel over de game-community. Gamers zijn heel competitief, maar bovendien creatief. Er bestaan bizarre records als de meeste mensen verkleed als een gamepersonage bij elkaar (425 stuks!) en de jongste pro-gamer die zeven jaar oud is. Daarom vroegen we jullie welk gamerecord je graag zou breken. Daar kwamen enkele leuke antwoorden op.
AlbertHeijn trapt leuk af met het eerste record:
Erg leuk bedacht want Virtual Reality is iets waar de wereld al jaren mee bezig is en dankzij Oculus Rift steeds dichterbij lijkt te komen. Het wordt wel lastig om te bewerkstelligen dat er geen hoofdpijn of andere symptomen van die virtual reality bij komen kijken.
Arno van Nieuwenhuyzen heeft een plan dat in principe nu al gerealiseerd kan worden, mits je er het geld voor hebt:
Nu is het natuurlijk een flauwe vraag of die server dan fysiek groot is, of qua kunnen, maar schijnbaar is Arno zo’n fan van het spel, dat hij er het liefst voor zorgt dat hij er zijn hele leven nog mee bezig is. Het lijkt in ieder geval nogal een monsterproject. Tenzij je bedoelt dat je een megaserver wilt bouwen in Minecraft, want dat hebben vast niet veel gamers al gedaan. Laat je het ons weten, als je in het boek staat?
Een ambitieus antwoord komt van Trysforce. Opvallend genoeg niet over Zelda, waar zijn naam wel naar lijkt te hinten, maar naar Pokémon:
Een zeer mooi geformuleerd antwoord. Het blijft niet bij dromen van die kampioenstitel Pokémon, want er komt ook een stukje realisme of wellicht pessisme bij kijken. Volgens mij zou het je best kunnen lukken Trysforce. Om met de woorden van een wereldberoemde hond en rapper te spreken: "You gotta believe!" Gelukkig begrijpt Trysforce dat maar al te goed, want hij geeft meteen al aan dat er nooit wordt opgegeven.
Welke game moet er naar mobile komen?

Nieuwe stelling van de week

Daarmee zijn we toegekomen aan de nieuwe stelling. Er komen de laatste tijd steeds meer bekende series naar telefoons en tablets. Denk aan het succes van Rayman en ook Phoenix Wright. De nieuwe stelling van de Doe Mee is daarom: Welke consolegame moet er naar mobile komen?
Welke consolegame zou jij graag onderweg meenemen op dat apparaatje dat ooit bedacht is om mee te bellen? Of misschien ben je van mening dat een game een groter scherm nodig heeft, en zie jij die ene game liever naar de tablet komen. Laat achter in de reacties hieronder welke game je kiest en wie weet pikken we jouw reactie eruit in de volgende XGN Doe mee!
Ik zie een game als Professor Layton heel erg zitten op de smartphone en tablet. Een echt Layton-avontuur met de professor! Ik heb mijn 3DS altijd bij me, maar misschien kan er op de smartphone en tablet ook een mogelijkheid komen waarmee je dan zelf puzzels kan maken en die je Facebookvrienden dan moeten oplossen. Het is al een uitdaging om puzzels op te lossen, moet je nagaan om ze zelf te maken, maar er kan dan vast ook wel een toffe tutorial bij worden gemaakt waarin Layton of Luke je de fijne kneepjes van het puzzelmaken leren. Tot die tijd nog maar even verder met het al bestaande Layton Brothers. Game on!