XGN Doe Mee: Wat was je allereerste videogame?

Article
zaterdag, 09 april 2011 om 16:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? We hebben weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht en uiteraard is de winnaar van vorige week bekend.
Vorige week vroegen we of jullie exclusieve games ook wel eens op een andere console willen zien verschijnen. Het verbaasde me dat bepaalde mensen totaal geen interesse hebben in de games van een andere console. De Xbox 360 gamers zouden graag Heavy Rain in bezit hebben terwijl PlayStation 3 gamers dan weer vooral interesse hebben in de Gears of War franchise. Wii gamers bleven vorige week afzijdig. Omdat dit wel een heel persoonlijke vraag was, hebben we besloten om iedereen te benoemen tot winnaar. Gefeliciteerd iedereen!
Het leven van een gamer is goed! De meesten onder jullie hebben de nieuwste topgames in bezit en spelen haast dagelijks op de Xbox 360 of de PlayStation 3. Maar elke hobby kent een begin. Je herinnert je vast nog wel die eerste keer dat je een spel in de NES of in de Commodore 64 stak. Of misschien ben je pas een gamer sinds de huidige generatie consoles? Onze stelling van deze week luidt als volgt: Wat was je allereerste videogame?
Mijn eerste game ooit was meteen een franchise. Ik moet zes of zeven jaar zijn geweest toen ik van mijn peter alle Commander Keen games kreeg toegestopt. Ik had nog nooit een videogame gespeeld maar ik was meteen verkocht. Het mannetje met de paarse trui en de gele helm beleefde allerlei avonturen in de ruimte. Gewapend met een geweer verkende hij andere ruimteschepen en versloeg hij aliens om zijn doel te bereiken. De Commander Keen franchise staat nu nog steeds hoog in mijn aanzien en ik wil de dames en heren van id Software dan ook vragen om een nieuwe game te maken met Commander Keen!