XGN Doe Mee: Wat is het beste liedje uit de Grand Theft Auto reeks?

Article
zaterdag, 31 mei 2014 om 15:00
xgn google image
Het is alweer de laatste dag van mei en juni gaat ons veel moois brengen. Natuurlijk zijn alle ogen gericht op het WK over een kleine twee weken, maar vergeet niet dat de E3 dan ook over je heen gaat denderen - houd XGN in de gaten voor het laatste nieuws! Voordat dit allemaal zo ver is, is er eerst nog de laatste XGN Doe Mee van mei 2014.
Een week geleden vroeg mijn altijd vrolijke collega Erik wat jullie favoriete klanken zijn van een videogame. En dan specifiek de soundtrack. Bombastisch of ingetogen, jullie hebben altijd een verschillende mening over de noten die voorbij komen in games.
Wat opviel waren de vele nostalgische gevoelens voor de Donkey Kong reeks en dan vooral met de subtitel Country. Toch gaat de reactie van de week naar DominusNL met zijn korte betoog over het einde van Red Dead Redemption. En Borderlands. En Dark Souls.
Een honorable mention voor Bryan trouwens. Want ook het moment dat je een groot, paars ruimteschip binnenstapt en de speakers 'Blow Me Away' beginnen te blazen in Halo 2 is ook redelijk legendarisch. Maar dat kan natuurlijk per persoon verschillen; ikzelf zat in ieder geval op het puntje van mijn stoel.
Anyway, genoeg gebazeld over muzikale voorkeuren. Of willen we meer? Ikzelf wil eigenlijk wel meer. Zit je er klaar voor? Komt-ie dan!
Wat is het beste liedje uit de Grand Theft Auto reeks?
We blijven dus bij de muziek, maar we richten ons nu op een specifieke reeks. Diverse en absurde radiokanalen, briljante en bizarre jingles, maar vooral hartstikke lekkere muziek. Rockstar verrast ons elk deel met de fijnste en meest uiteenlopende nummers. Voor jullie rest dus de vraag: wat is nou het fijnste, lekkerste, meest relaxte of knallende liedje uit die hele reeks?
Voor mijn voorkeur gaan we terug naar deel vier. Met de fijne stem van Juliette Lewis werd ik ingelijfd in de wereld van Radio Broker en zijn platen. The Black Keys, !!!, Greenskeepers en The Boggs (wat ook het liedje van de trailer was). Toch blijft één lied mij het meeste bij en dat is het zeven minuten durende 'Get Innocuos' van LCD Soundsystem. Man, man, man, wat een onvoorstelbaar lekker nummer. De radio ging hard en met een blitse auto reed ik door het grauwe Liberty City heen.
Memories, zo fijn. Wij zijn nu vooral benieuwd naar jouw ervaringen! Vermaak ons en verdien een plekje in de XGN Hall of Fame! Tot volgende week!