XGN Doe Mee: Wat is de meest gruwelijke game-scene ooit?

Article
zaterdag, 05 maart 2011 om 17:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? We hebben weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht en uiteraard is de winnaar van vorige week bekend.
Vorige week vroegen we of jullie ook wel eens PC-games spelen en de meningen waren verdeeld. Er zijn heel wat mensen die op de PC gamen terwijl er ook heel wat lezers zijn die liever op de console blijven gamen, vanwege alle upgrades die zo'n PC nodig heeft. Vooral Counter-Strike en andere shooters lijken erg populair te zijn onder de PC-gebruikers. W4st3d1nt3ll3ct speelt af en toe The Sims 3 en wist zich het best te verwoorden, hij is dan ook onze winnaar van vorige week!
De sfeer van een game is erg belangrijk en kan blijvende indrukken nalaten. Soms is een scène uit een game dan ook zo gruwelijk vet dat deze voor eeuwig in je geheugen staat gegrift. Dit kan gaan van een indrukwekkende uitspraak tot een brutale slachtpartij. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Wat is de meest gruwelijke game-scène ooit?
Twee momenten zullen me steeds bijblijven en de eerste daarvan komt uit Final Fantasy IX. Het is het moment waarop je met je groep aankomt in een dorpje en Vivi, mijn favoriete personage uit die game, ontdekt dat hij slechts een levende pop is. Het is een erg emotioneel moment dat een blijvende indruk maakte op de elfjarige ik. Resident Evil 4 had ook een hele reeks brutale momenten. Het moment waarop je Dr. Salvador, de gek met de kettingzaag, tegen het lijf loopt blijft me maar achtervolgen.

Populair Nieuws