XGN Doe Mee: Wat is de ideale virtual reality game?

Article
zaterdag, 15 maart 2014 om 15:00
xgn google image
Waar is dat feestje? Hierrrrrr is dat feestje! Want het is weer weekend en dat moet natuurlijk gevierd worden. Ja toch? De alc- err colaflessen mogen weer uit de kast worden getrokken en daar gaan we ons weer eens lekker vol mee gieten, met muziek van de Voederbietels die keihard op de achtergrond aanstaat. Maar het is ook weer tijd om het discussievoer op een zilveren schaal toe te dienen met een nieuwe XGN Doe Mee. Zit je goed? Mooi zo, dan gaan we beginnen.
Vorige week was mijn collega Rick erg benieuwd of jij zou willen leven in een MMORPG. Je weet wel: die groteske online titels waarin spelers slechts een klein stipje zijn in een mega groot universum. Het zou de natte droom kunnen zijn van de gemiddelde multiplayer liefhebber. Maar dan moet je wel stalen zenuwen hebben, want menig MMO zit volgestopt met dodelijke gevaren. Dat is de keerzijde van de munt, beste lezer!
Het mag niet baten, want unaniem werd wel gezegd dat het leven in een massive multiplayer online game een euforische belevenis zou zijn. Toch is XGN'er Ita-Man wat sceptisch. Hij had er het volgende over te zeggen:
Een hele interessante gedachtegang. De mens zoals nu zou volgens hem onvoldoende ontwikkeld zijn om het in een MMO te overleven. Uitsterving zou dus al snel op de voorgrond komen te staan. Misschien heeft hij gelijk, maar Darwin's aloude regel leert ons dat de sterksten onder ons het zullen overleven en ervoor zorgen dat hun nageslacht steeds beter ontwikkeld zal zijn dan de generatie ervoor. Geef het tijd en die MMO wordt een peulenschil om te trotseren! Al zullen de eerste spelers het hoogstwaarschijnlijk niet meer kunnen navertellen door ouderdom. Zonde.

Nieuwe stelling van de week

Het was weer een interessante stelling, die tot een hoop mooie reacties leidde. Daarom gaan we deze week vrolijk op dit idee doorbouwen en luidt de nieuwe stelling als volgt:
In welke game zou jij jouw ideale virtual reality ervaring willen krijgen?
De grenzen worden voor deze keer compleet weggevaagd, want virtual reality staat nog steeds een klein beetje in de kinderschoenen. Al gaat de technologie de laatste jaren steeds sneller vooruit, dus dat belooft nog wat straks! Deze week mag je je fantasie de vrije loop laten gaan en denkbeeldig een virtual reality helm opzetten in iedere game die ooit is gemaakt. Beeld je in dat een van jouw favoriete avonturen opnieuw beleefd kan worden, maar dan puur door jouw ogen. Van explosieve achtervolgingen en drive-by's met jouw maatjes in Grand Theft Auto V, tot het verleiden van de meest bloedmooie dames in Leasure Suit Larry. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos.
Dus vertel! Wees lekker creatief en wie weet komt jouw verhaal volgende week in de rubriek te staan op een gouden voetstuk. En met 'gouden voetstuk' bedoelen we een alinea of twee die hier speciaal is gereserveerd voor jou alleen. Klinkt goed, hé? Veel succes en tot volgende week!

Populair Nieuws