XGN Doe Mee: wat is de beste soundtrack in een game ooit?

Article
zaterdag, 24 mei 2014 om 11:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en op ons bord ligt een nieuwe Doe Mee. Wat fijn! We praten vaak over de gameplay in een game, maar eigenlijk krijgen soundtracks weinig liefde. Tijd om daar verandering in te brengen. Iedereen heeft immers toch wel een game die hij of zij koestert alleen al vanwege de muzikale tracks?
Vorige week vroeg mijn collega Laura aan jullie welk comicpersonage zijn eigen game zou moeten krijgen. Een hoop mooie reacties kwamen voorbij, zoals The Hulk, Deadpool en Captain America. Goeie keuzes, helemaal omdat de games waarin zij voorkomen van nogal erg matige kwaliteit zijn. Lange leve goedkope movie tie-ins! Nieuw is echter het personage dat XGN'er Mathy had opgenoemd. Zijn reactie luidt als volgt:
The Green Arrow. Ja, daar kan ik me wel goed in vinden. Helemaal nu ik net klaar ben met het toch wel sublieme tweede seizoen! Man, wat een spectaculaire achtbaanrit was dat. De groteske stad Starling City zou een prachtconcept zijn voor een game met miljardair Oliver Queen's alter-ego en zijn trouwe hulpjes. Maak je jouw vijanden koudbloedig af, of ga je toch voor de subtielere benadering?
Denk aan de vele ethische keuzes die je moet maken en, als ze goed worden aangepakt, kunnen deze leiden tot drastische veranderingen in het spelverloop. Stel je voor dat één van de slechterikken die je laat gaan toch besluit om zich later met een klein leger opnieuw tegen je te keren en al jouw plannen dwarsboomt? Zo'n dynamische spelbeleving lijkt me wel wat. Misschien wat voor ontwikkelaar Rocksteady, nadat het Batman: Arkham Knight heeft afgerond?
Genoeg geteut over het verleden. Tijd voor een gloednieuwe stelling! Zit je klaar? Ik wel namelijk:
Wat is de beste soundtrack die je ooit in een game hebt gehoord?
Ja, nu moet je even graven in het geheugen hé? Er zijn ook zoveel mooie soundtracks te vinden die de oren blijven strelen. Van de kalmerende klanken van Journey tot de opzwepende 8-bit beats van Hotline Miami; het kan allemaal. Of ga je toch liever voor een game uit de klassieke tijd van de Super Nintendo?
Ik heb zelf een tijd lang erg warme gevoelens gehad voor de soundtrack van de role-playing actiegame Bastion, die echt ontzettend sterk in elkaar zat. En ook de soundtracks van Final Fantasy VI tot en met XIII luister ik erg graag van tijd tot tijd. Maar aan het eind van de dag ga ik toch voor Chrono Trigger, die een revolutionaire tracklist kent en vandaag de dag nog steeds in games gebruikt zou kunnen worden. Denk aan de mysterieuze track 'The Black Omen' en natuurlijk 'Frog's Theme'. Meer hoef ik niet te zeggen.

Populair Nieuws