XGN Doe Mee: Wanneer ben je voor het eerst geschokt geweest door een game?

Article
zaterdag, 23 juni 2012 om 16:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe XGN Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en we hebben uiteraard weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we hoelang de Xbox 360 en de PlayStation 3 nog zullen meedraaien. Velen onder jullie zijn van mening dat we nog lang niet toe zijn aan nieuwe consoles en dat de Xbox 360 en de PlayStation 3 nog genoeg in hun mars hebben. Een minderheid is dan weer van mening dat de next-gen consoles enkele jaren te laat zullen komen. WassabiInJeOor hoort bij deze eerste groep en vindt de huidige consoles nog prima. Hij is onze winnaar van vorige week dankzij het volgende antwoord:
Heel wat games proberen de gamer te emotioneren. Games met een goede gameplay en een diepgaand verhaal, kunnen ons laten lachen, vloeken en zelfs laten wenen. Maar het zijn haast enkel thriller- en horrorgames die proberen hun publiek te laten schrikken en bang te maken. Iedereen weet vast nog wel de eerste keer dat hij of zij gruwelijke beelden zag in een videogame. Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Wanneer ben je voor het eerst geschokt geweest door een game?
Toen ik jong was, speelde ik vooral vrolijke games die me aan deden lachen. Mijn verslaving aan thriller- en horrorgames begon pas veel later. Het eerste enge spel dat ik speelde was Alone in the Dark: The New Nightmare op de PlayStation. Vooral dat eerste level wist me echt angst in te boezemen. Je staat in het donker aan een vervallen gebouw en er stormen plotseling een hoop halfdode honden op je af. Ik schrok me altijd rot en vond die beesten echt vreselijk. Vreemd genoeg vond ik die honden altijd veel enger dan de andere monsters.