XGN Doe Mee: Mogen early adopters boos zijn bij snelle prijsverlaging?

Article
zondag, 02 maart 2014 om 15:00
xgn google image
Terwijl de ene helft van Nederland al alaaf-roepend aan het bier zit, is de andere helft van het land zich erover aan het verbazen waarom ze dat ook niet doen. Hopelijk heb je, carnaval of niet, zin om je gal te spuien over een interessante kwestie in XGN Doe Mee!
Hebben free-to-play games de toekomst, of is dit een trend die dood moet bloeden? Het is een vraag die jullie vorige week werd voorgeschoteld om te beantwoorden. Een kwestie die je enerzijds natuurlijk op meerdere manieren kunt kunt bekijken. Hersenen werden afgelopen weken gekraakt voor mooie reacties en de drankfles werd geopend ter inspiratie. De reacties stroomden vervolgens binnen.
Goed, laten we het hebben over de meerdere perspectieven waaruit je de vorige stelling kunt bekijken. Vanuit het standpunt van de gamer om mee te beginnen, dat bijvoorbeeld XGN'er Boownage heeft gedaan. Die noemt als tip dat Team Fortress 2 het wel goed heeft gedaan, maar over het algemeen is de tendens dat er niet heel positief wordt gedacht over het free-to-play model.
JSGameboys kwam echter met het meest interessante antwoord, onderbouwd met onderzoek. Eentje vanuit het oogpunt van de gamemakers en dat is natuurlijk best leuk om eens te bedenken. Wij als gamers vinden het misschien niks, maar hoe zit dat als je games maakt? Het moet toch best eng zijn om iets gratis op de markt te zitten als je er al zoveel geld in hebt gestoken.
Dit is wat JSGameboys erover te zeggen had:
Dus eigenlijk moet je als gamestudio vooral heel erg origineel zijn als je mensen aan je free-to-play game wilt binden. Logisch, want unieke content zal het snelst naar meer smaken. Blijf van die generieke clichés af die 95% van de ontwikkelaars in hun MMO's toepassen en je bent al een heel eind op weg.

Nieuwe stelling van de week

Goed, genoeg over gratis, laten we het over geld hebben! Want van geld houdt natuurlijk iedereen, toch? De nieuwe vraag van deze week luidt als volgt, dames en heren:
Mogen early adopters boos zijn bij een snelle prijsverlaging?
Uiteraard mag iedereen boos zijn, het is een vrij land, maar vind jij dat mensen die meteen bij launch een console kopen na een paar maanden boos mogen worden op gamebedrijven die hun console al heel snel goedkoper maken? Aanstellers pur sang, of terechte woede? Laat weten hoe je hierover denkt in de reacties. Tot volgende week!

Populair Nieuws