XGN Doe Mee: Moet het kunnen om een spel illegaal te downloaden als je disc stuk is?

Article
zaterdag, 12 mei 2012 om 17:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe XGN Doe Mee: Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en uiteraard hebben we weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we of jullie tevreden zijn met de futuristische look van Call of Duty: Black Ops II. De meningen waren ditmaal erg verdeeld. Sommigen zijn van mening dat dit niet de juiste vorm van vernieuwing is terwijl anderen juist blij zijn met de futuristische stijl. De meesten onder jullie zijn onzeker en wachten het gewoon nog een beetje af. Een enkeling denkt nostalgisch terug naar de oude Call of Duty games die zich afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo ook Tiwaz, die onze winnaar van vorige week is geworden dankzij de volgende woorden:
Stel je voor: Je koopt een spel bij je lokale gameboer maar een jaar later gaat de disc stuk. Geen enkele winkel neemt de game terug en repareren heeft geen zin meer. Maar toch wil je nog aan de slag gaan met het spel. Koop je dan een nieuw exemplaar of ga je een illegale versie downloaden? En is zo'n versie dan überhaupt wel illegaal? Onze vraag van deze week luidt dan ook als volgt: Moet het kunnen om een spel illegaal te downloaden als je legale disc stuk is?
Ik vind dat het perfect legaal moet zijn om een spel in die situatie 'illegaal' te downloaden. Zolang je maar kunt bewijzen dat je een fysiek exemplaar in huis hebt, is het allemaal goed. Ik heb het ooit meegemaakt met Age of Mythology, wat zo'n beetje mijn favoriete strategiegame is. Ik had het spel, en de uitbreiding, gekocht bij de release, maar ik ben de disc in de loop der jaren kwijtgespeeld. Aangezien geen enkele winkel of webshop het spel nog verkoopt, zat er maar één ding op: downloaden. Dat heb ik dan ook gedaan en ik heb nog evenveel plezier met het spel als vroeger. Dit zou dus legaal moeten zijn als je het mij vraagt.