XGN Doe Mee: Koop je wel eens games online?

Article
zaterdag, 02 juli 2011 om 17:00
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee; Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en we hebben uiteraard weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we of Duke Nukem Forever het lange wachten waard was. Uit jullie reacties blijkt dat dit niet het geval is. Heel wat mensen vinden Duke Nukem Forever een game met zwakke graphics die kracht put uit humor. Duidelijk dus niet iets waar je tien jaar op zou wachten. Letterlijk niemand zei dat hij de game goed vond, maar sommigen dachten dan wel weer dat echte fans blij zullen zijn met Duke Nukem Forever. Jkampmeijer is helaas een teneergeslagen fan, die teleurgesteld was door de demo. Hij is onze winnaar van vorige week en wint daarmee eeuwige roem en glorie!
Vroeger kon je games enkel kopen in je lokale speelgoedwinkel maar tegenwoordig vind je ze overal terug. Er zijn zelfs winkels die zich specialiseren in games. Daarnaast neemt het aantal online shops ook steeds toe. Via GOG, Steam, Gamersgate en tal van andere sites kun je een digitale kopie aanschaffen. Je hebt dan wel geen fysiek exemplaar van je game, maar je kunt deze downloaden wanneer je maar wil. Onze vraag van deze week luidt als volgt: Koop je wel eens games online?
Ik ontdekte Steam zo'n zes jaar geleden toen ik Counter-Strike: Source begon te spelen. Toen begon ik ook beter het nut van online gekochte games te begrijpen en al snel had ik ook accounts op tal van andere online shops. Maar ik begon pas echt games aan te schaffen online toen ik zo'n 18 jaar oud was en een Paypal account kon aanmaken. Nu hou ik alle webshops goed in de gaten voor wanneer er koopjes zijn. Steam heeft momenteel Summer Sales en ik kijk dan ook elke dag of er niets interessants tussen zit. Misschien dat ik vandaag wel Heroes of Might and Magic V koop, want die franchise is gewoon geweldig!