XGN Doe Mee: Hecht jij waarde aan de framerate van een game?

Article
zaterdag, 09 juli 2011 om 17:30
xgn google image
Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe Doe Mee; Wie, wat, waar en waarom? De winnaar van vorige week is bekend en uiteraard hebben we weer een nieuwe vraag voor jullie bedacht.
Vorige week vroegen we of jullie wel eens games kopen via een webshop. Uit de reacties blijkt dat heel wat mensen onder jullie nog niet vertrouwd zijn met online winkels. Steam lijkt al wel goed ingeburgerd te zijn maar online shops waar je een fysiek exemplaar van een game kunt kopen, zijn volgens jullie niet altijd even goed te vertrouwen. Musti is een echte verzamelaar en gaat daarom steeds games kopen bij zijn lokale gameboer. Hij is onze winnaar van vorige week dankzij onderstaande woorden.
Zondag hadden we een nieuwtje geplaatst waarin stond dat Sledgehammer Games erg lacherig deed om de lage framerate van Battlefield 3. Deze game zal op 30 frames per seconde draaien terwijl Call of Duty: Modern Warfare 3 60 frames per seconde zal gebruiken. Voor wie het niet weet, framerate bepaald hoe vlot de beelden op je scherm worden getoond. Bewegende beelden bestaan allemaal kleine plaatjes die snel na elkaar worden getoond. Battlefield 3 kent dus 30 beeldjes per seconde en Modern Warfare 3 60 beeldjes per seconde. Onze vraag van deze week: Hecht jij waarde aan de framerate van een game?
Vanaf 25 frames per seconde krijg je een vloeiend beeld en daarna wordt het enkel maar beter. Toch hoeft een game voor mij niet de allerhoogste framerate te hebben. Kijk maar naar Halo 3. Die game vond ik zeer goed en dat gebruikte toch ook 'maar' 30 fps. Aan de andere kant hebben we dan weer Unreal Tournament 3, dat zelfs op meer dan 100 fps kan draaien. Hoeft een game van mij de beste framerate te hebben? Neen, maar het is zeker een erg leuke extra.