XGN Community Update - Week 5

Article
zondag, 02 februari 2014 om 15:00
xgn google image
Genoeg over games, films en digital lifestyle. Het is tijd voor een niet minder belangrijk onderdeel van XGN: de community! Over jullie valt immers genoeg te vertellen, want het is hier soms net een soap. Dat maakt het niet minder leuk natuurlijk. Een rubriek VOL met jullie, en wat de afwezigen de afgelopen twee weken gemist hebben.

Community? Wut?!

Ja, het was je misschien nog niet opgevallen, maar XGN heeft ook een forum en zo. Als je rechts in de hoek kijkt, dan zie je dat je een account kunt aanmaken. Vervolgens kun je onder alle artikelen je eigen visie en mening verkondigen. En dan is er ook nog een forum. Dat forum kan jouw geluid wel gebruiken, dus ga snel even langs! Wie veel post krijgt veel XP en wie veel XP heeft, verdient veel respect. Niet alleen van de XGN-redactie, maar ook van de rest van de community, en dat is natuurlijk nog veel belangrijker. Meld je dus snel aan als je dat nog niet had gedaan en misschien zie je de volgende keer jouw naam wel terug in deze rubriek! Maar niet spammen hè, want dat telt niet.

Community Newsflash

De afgelopen twee weken stonden in de community vooral in het teken van Nintendo. Er was namelijk nogal wat nieuws over Nintendo, zowel negatief als positief. Een zeer indrukwekkend legioen aan Nintendo-fans en -critici zorgde ervoor dat er bijvoorbeeld onder het nieuwsbericht EA: 'Wij waren al heel lang klaar met Nintendo' meer dan vijftig reacties werden geplaatst! Een aantal reacties was zelfs langer dan het artikel zelf... Vooral petjebulldog en bhsado waren erg fanatiek onder vrijwel al het Nintendo nieuws van de afgelopen weken. Omdat jullie beide nog geen avatar hebben, ben ik zo vrij geweest er eentje voor jullie te maken:
vs.
Doe ermee wat je wilt! Natuurlijk zijn alle andere Nintendo- en Playstation-fans ook meer dan welkom om de avatar te gebruiken. Oh, en speciaal voor de Xbox fanboys die ook een eigen avatar willen:
Het nieuwe lid N-Sortin heeft een aantal oude topics in het forum weer een zetje gegeven. Dat is overigens nog niet alles, want hij heeft ook een nieuwe topic geopend: de Koffie & Thee topic. Altijd al willen weten wat de leden van de community zoal naar binnen gieten? Ga daar dan even langs. Welkom op het forum, N-Sortin! Ga zo door en misschien win je binnenkort wel een achievement.
N-Sortin is overigens niet het enige nieuwe lid op het forum. Ook MumboJambo heeft na 2 jaar rondkijken op de site besloten om zich met de community te mengen. Welkom, Erik!
Verder hebben jullie de afgelopen twee weken op de mooiste PS3 en Xbox 360 games gestemd. Ook die poll zorgde voor behoorlijk wat discussie. Waarom geen Nintendo bijvoorbeeld en wat doen Skyrim en GTA V in die top tien? De meningen van de community waren zoals altijd weer heerlijk verdeeld en dat zorgde voor een discussie verspreid over twee artikelen van in totaal meer dan 60 reacties! Heb jij al laten weten wie volgens jou op nummer één had moeten staan? Ga snel langs!
XGN-redactielid Rox is op zoek naar community-leden die graag mee willen doen aan een XGN-special over Donkey Kong. Heb jij altijd al met je naam in dik gedrukte letters in een artikel op de voorpagina willen staan? Nintendo-fans onder ons, ga snel naar het forum, want Rox wil graag jouw speciale herinneringen aan Donkey Kong weten!

In the spotlight: Assaultpr0

Elke update kletsen we met een gebruiker! Deze keer staat Assaultpr0 aka Niels in de spotlight. We hebben het over Xbox en Halo, de community, de nieuwe site en Maik de Boer.
Niels: Ik ben er klaar voor.
Anne: Top! Laten we beginnen met de bekende vraag: Hoe ben je bij XGN terecht gekomen?
Niels: Ah, ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik was een klein Nielsje, drie turven hoog, en ik had een xbox live maatje genaamd squidgyboy. Die had een prijsvraag op het forum gezet voor ik dacht drie maanden xbox live. Mijn xbox live was op, dus dat leek me wel wat. Hij gaf me het antwoord op de prijsvraag, ik postte dat en hij stuurde mij de drie maanden live code op. Vervolgens zag ik dat er ernstig veel autisten aanwezig waren op dat kleine forumpje en werd ik een soort vader voor ze. De rest is geschiedenis.
Anne: Hahaha, dus je hebt gecheat met die prijsvraag.
Niels: Jup, maar het ging om drie maanden xbox live, dus dan mag het.
Anne: Xbox fanboy dus?
Niels: Dat is een algemene misvatting op het forum. Voorheen was ik een groot Gears of War fan (tot deel twee) en ik ben altijd al een grote Halo fanboy geweest. Ik heb ook nooit wat gehad met PlayStation franchises, dus dan ben je al snel een "Xbot". Door de teloorgang van beide franchises ben ik maar aan de PlayStation 4 en de PlayStation Vita gegaan. Microsoft bekijkt het maar.... tot de volgende Halo uitkomt waarschijnlijk.
Anne: Ga je wel een Xbox One aanschaffen als ie komt? Of heeft Microsoft het voor je verknald?
Niels: Microsoft heeft het naar mijn mening totaal verneukt. Ze launchen een duurdere console met veel zwakkere hardware. Dat niet alleen, ze hebben de afgelopen jaren praktisch geen kwaliteit afgeleverd en niks geïnvesteerd in nieuwe IP's. Dat en het feit dat Halo 4 een legendarische drollenbak was die enkel geëvenaard wordt door de gemiddelde post van AlbertHeijn hebben er toch wel voor gezorgd dat ik de kat uit de boom kijk bij Microsoft... Hoewel er dan wel weer geruchten rond gaan over een Halo 2 anniversary.....
Anne: Is dat baantje als Halo schrijver niet iets voor jou?
Niels: Ik heb een grafhekel aan alles wat met spelling te maken heeft. Ik vind een tekstje schrijven op zich wel grappig, maar om daar dan de (in grote getalen aanwezige) spelfouten eruit te gaan zitten graaien... Nee. Het is dat Sokolov geen Halo fanboy is...
Anne: Geen fan van AlbertHeijn, maar wel van MrSoKoLoV... Wat vind je eigenlijk van de community in het algemeen?
Niels: Ik vind AlbertHeijn een toffe gast en dat weet hij zelf ook. Soko is altijd al een favorietje van me geweest, maar sinds ik een PS4 heb en nu ook af en toe met hem game weet ik het zeker: dat is een toffe gast! Sowieso is de XGN community een leuke community, hoewel ik toch wel een aantal gasten van "vroegah" mis. Dan denk ik aan mensen als Instarikkie, Zzzzmura, Duke en Julian (hoewel die eens in de zoveel tijd weer zijn kop laat zien). Daarnaast is het echt tijd om dat kinderachtige gedoe met Ubi op te geven en die gozer weer te unbannen. Ik ben verder natuurlijk de onofficiële leider van het spul, hoewel niet iedereen dat beseft heb ik af en toe het idee. Instarikkie is overigens een combinatie van instakill en oldskoolrikkie bedenk ik me nu, haha!
Anne: Als het goed is, is Ubiytsa per 1 februari van zijn ban af.... als Rob het niet vergeten is natuurlijk ;).
Niels: Ik neem niet alles meer aan als je het niet erg vindt.
Anne: We zullen het zien. Maar goed, RaptorElite vertelde vorige keer dat hij zichzelf als therapeut van de groep ziet. Heb jij ook het idee dat je een bepaalde rol hebt binnen de community?
Niels: Pff, Raptor is eerder de hofnar waar iedereen op neerkijkt. Maar goed, ik zie mezelf dus als de onbetwiste leider van het forum. Wanneer Soko, Barry, Ubi en Darkness offline zijn ben ik de absolute alleenheerser op dit forum, dan ben ik namelijk de enige die online is.
Anne: Wat zorgt ervoor dat je elke keer weer terugkeert naar XGN? Ondanks dat er zoveel community leden ervandoor zijn...
Niels: Dat ligt puur aan de resterende community leden. Ik zit ondertussen alweer vier jaar op dit forum. Er zijn er bij die nog een stuk langer actief zijn dan ik. In die tijd heb je veel met elkaar gesproken en besproken. Daar keer je toch weer iedere keer voor terug.
Anne: Wat hoop je als trouw community lid straks te zien op de nieuwe site?
Niels: Dat vind ik lastig om zo snel even aan te geven. Ik hoop vooral op een XGN dat er voor de community is. Dat de community wordt ondersteund en dat XGN vooral naar de community luistert. Op het forum staan een aantal goeie posts waarin precies te vinden is wat de community wil. Ook vind ik het belangrijk dat Rob en Hugo wat transparanter worden richting hun leden.
Anne: Transparanter in wat voor zin? Meer informatie geven over wat er gaat gebeuren?
Niels: Jup. Ik heb altijd het idee dat je altijd met een beter product op de proppen komt wanneer je goed contact houdt met je doelgroep. Geef aan waar je mee bezig bent en geef ons de mogelijkheid om hierop te reageren. Dat bespaart jullie een hoop moeite en het geeft ons de mogelijkheid om mee te denken.
Anne: De grootste reden dat Hugo en Rob vaak besluiten om iets nog even stil te houden is omdat de community alleen nog maar kwader wordt als later blijkt dat ze een belofte niet hebben kunnen waarmaken.
Niels: Geef dan aan dat je de belofte niet waar kunt maken en vertel waarom niet. Dat je site bijvoorbeeld vertraging oploopt is prima, maar geef aan waarom. Verder ben ik blij dat Hugo en Rob er mee bezig zijn en heb ik het gevoel dat dit ook daadwerkelijk het geval is. Dat is wel eens anders geweest.
Anne: Is er verder nog iets dat je aan de redactie wilt melden of vragen?
Niels: Als jullie ooit nog een game of flinke geldprijs hebben liggen: jullie hebben mijn e-mailadres. Verder ben ik blij dat jullie (eindelijk) beginnen te communiceren richting je community.
Anne: Ik heb nog ééén laatste vraag voor je... een hele belangrijke: WAAROM MAIK DE BOER?!
Niels: HOE KRIJGT DIE MAN ZIJN HOOFD ZO GLAD ALS EEN BABYBIL?! Jezus man, ik snap er werkelijk waar niets van.
Anne: Ben je jaloers op z'n kaalheid?
Niels: zijn kale hoofd intrigeert me. Is het gelasered? Geharst? Geschoren? Hoe komt het dat hij glimt? Is het poeder of een ander make-upje? Is het de grootste naaktslak van Nederland? Ik heb geen idee. Buiten dat mysterie: Waarom niet?
Anne: Dus nu heb je een avatar van hem zodat je er elke dag naar kunt staren?
Niels: Zijn hoofd is voor mij een soort spirituele spiegel. Je diepste gevoelens worden teruggekaatst door zijn kale bats. Ik barst regelmatig in janken uit wanneer ik mijn avatar weer zie.
Anne: Ok, ik weet denk ik genoeg. Bedankt dat je even tijd wilde vrij maken.
Niels: No problemo.
Anne: En ik zou zeggen, blijf vooral lekker actief dan komt er vanzelf een achievement jouw kant op en maak je dikke kans op een prijs.
Niels: Misschien een meet and greet met Maik de Boer, ofzo?
Anne: Is goed, gaan we regelen.
Wil jij volgende keer in de spotlight staan? Stuur mij dan een PM!

Achievement!

Bij elke nieuwe Community Update reiken we een achievement uit aan een gebruiker waarvan wij vinden dat die de afgelopen twee weken een goede bijdrage heeft geleverd aan de community. Wat je met zo'n achievement moet? Goed bewaren! Om de twee maanden wordt er namelijk een prijs verloot onder de gebruikers die de afgelopen twee maanden zo'n achievement hebben ontvangen. Win je een achievement, dan is de kans dus één op vier dat jij er met een prijs vandoor gaat! Actief zijn in de community wordt vanaf nu dus beloond, maar spammen telt niet. Het gaat erom dat je op een goede manier opvalt. Dat doe je door zinvolle reacties onder artikelen te plaatsen en actief mee te doen aan discussies in het forum.
De vorige keer ging ComEpsilon er met de achievement vandoor. Deze week gaat hij naar....
Motivatie:
In het kader van de Nintendo-fans die XGN de afgelopen twee weken hebben overspoeld is deze keer voor de grootste Nintendo-fanboy van XGN gekozen: Monsternon! In vrijwel elk artikel staat hij vooraan om Nintendo te verdedigen, maar hij is ook onder andere artikelen vrijwel altijd aanwezig (om Nintendo er op miraculeuze wijze bij te betrekken). Daarom wint hij deze week de achievement. Trouwens, Monsternon, we zouden het leuk vinden als je wat vaker langskwam op het forum!

Stelling!

In de vorige stelling, waarin we het hadden over cheaten in een game, was al vrij snel duidelijk dat jullie allemaal heel braaf zijn en dat valsspelen voor noobs is die niet weten hoe ze anders moeten winnen. Ben jij het daarmee eens? Of juist niet? Je kunt je nog steeds in de discussie mengen in deze topic.
Wisten jullie eigenlijk al dat je op XGN nog veel vaker de gelegenheid krijgt om mee te doen aan een stelling? Zo is er de XGN Doe Mee! rubriek en de XGN Opinie. Mocht je dus niet genoeg hebben aan de stelling in het forum, ga daar dan vooral even langs.
Om bij het Nintendo thema van deze update te blijven is er deze week een stelling over niemand minder dan Nintendo's CEO Satoru Iwata. Die kondigde namelijk deze week aan dat hij de helft van zijn salaris laat intrekken vanwege de slechte financiële prestaties van Nintendo van het afgelopen jaar. Nu is de vraag: wat vind jij de beste straf voor Iwata? Is een gehalveerd salaris genoeg? Of moet hij ontslag nemen? Of misschien ben je juist wel heel tevreden met Iwata en verdient hij volgens jou geen straf maar een bonus. Laat het weten!

Tot zover...

Dat was alweer de derde Community Update van 2014. In week zeven is de volgende. Dan wordt ook de vierde achievement bekendgemaakt en weten we welke vier leden er zullen strijden om de allereerste XGN-Community prijs. Vergeet vooral niet lekker mee te doen in het forum en de comments, want in deze rubriek maak jij het nieuws!

Populair Nieuws