XGN Community Update - Week 28

Article
donderdag, 14 juli 2011 om 17:38
xgn google image
Bij XGN houden wij van games, consoles en stokbrood. Maar er is meer! Wij hechten ook waarde aan onze community. Onze zogeheten vaste roedel, onze aanhang, wat je het ook wilt noemen. Twee keer per maand bespreken we alle ins en outs van onze community in een rubriek die volledig gewijd is aan deze hechte groep.
Maar waar kunnen we de community eigenlijk vinden?
Gedeeltelijk op de frontpage natuurlijk, maar vooral op het forum, waar uitgebreide discussies gevoerd worden over games, elektronica en.. zebra's? Neem dus vooral eens een kijkje op het forum en raak betrokken bij de geweldige groep die 'de community' heet. Als je meedoet hoor je er immers bij en dat is helemaal de bom.
Brief van de week
Heb je iets cools te vertellen? Zit je iets dwars? Wil je een dropveter date scoren of heb je een andere vraag? Dan ben je hier aan het juiste adres! Stuur me een leuke, toffe of coole mail en wie weet wordt die hier geplaatst, zodat iedereen te lezen krijgt wat jíj wilt zeggen of weten. Is dat mooi? Ja dat is mooi. Mailen doet u naar [email protected].
Deze week heb ik één brief ontvangen van Yevve, maar die is inmiddels redactielid en redactieleden mogen niet meedoen. Tja. En nu? Wederom Nyan Cat? Naaah, dan doe ik lolmutsen een plezier en dat is teveel van het goede. Dan maar niets. Zucht. Volgende keer wil ik minstens één brief van jullie hebben. En nee, niet van een collega. Er zitten genoeg creatieve geesten bij jullie, dus dat moet gewoon gebeuren.
Heet op het forum
Het is heet² op het forum. Maar wat is er precies zo heet dan? Verwijderen, dat is.. heet? Serieus.. wat is dit? Wat doet dit op ons forum? Niemand wat beters te doen? Dacht ik al...
Ah, een recensie over XGN! Dat zal vast nieuwswaardig zijn. Even lezen.. nee wat?! Wat is dit? Stream, wat doe je ons aan? Oké, het is wel een positieve recensie, dat dan weer wel. Gelukkig maar. Een 9,2 is niet mis. Dat is in ieder geval beter dan inFamous 2. Pak aan, Sony! Nee sorry, zo bedoel ik dat niet. Zou Sony nu boos zijn? Geen idee. Maar snel doorgaan met wat serieuzere zaken.
Gelukkig valt er altijd wel fatsoenlijk te discussiëren in het 'Serious Business'-gedeelte op het forum. Daar kun je altijd terecht voor mooie discussies. Bijvoorbeeld een discussie over een... brijclub? Wat is dit nu weer? Wat is een 'brij' überhaupt? Ik zie dat het niveau van het forum met de dag daalt. *even diep adem halen:*
Ah, een topic over de Tour de France. Kijk, eindelijk een topic dat ergens over gaat. Dat is toch altijd mooi, dat wielrennen door de pitoreske 'montagnes' van Frankrijk. Ontspannend om naar te kijken (nee, we gaan het hier nu niet over Hoogerland hebben) en leuk om over te praten. Toch nog een zinnige discussie op het forum. Dat is net alsof je ontdekt dat er nog smarties in een heel oude jas van je zitten. Toch mooi meegenomen en zo.
We laten het hier maar even bij. Ik vrees voor de verschrikkingen die ik verder nog aan kan treffen op het forum. Je weet immers maar nooit wat je aantreft, Stiekem ook wel leuk, dat forum. Moet je op kijken, altijd verrassend.
Prepare for battle!
Het forum is niet alleen een mooie manier om discussies met elkaar te voeren, maar ook om afspraken te maken voor allerhande online matches. Aarzel dan ook niet om een topic te openen om een dagje Gears of War 2 met elkaar te spelen. Kun je elkaar doormidden zagen, wie wil dat nu niet? Dus wees een bad-ass en organiseer een onwijs toernooi.
Interview met Darkness
Hij is een groot fan van onder andere The Darkness en Batman: Arkham Asylum, is dit jaar geslaagd (jeuj!) en is bevriend met die snotneus uit de eerste Community Update. We hebben het hier natuurlijk over Darkness!
XGN: Wie ben je, waar woon je en hoe oud ben je?
Wouter: Ik ben Wouter, woon in Tiel en ben 18 jaar jong.
XGN: Wat voor opleiding/werk doe je? Waar doe je dat?
Wouter: Ik heb nu net havo-examens achter de rug en hoop volgend schooljaar (als ik slaag) naar Hogeschool Utrecht te kunnen voor de opleiding Communication en Multimedia design. Ik ben op het moment nog op zoek naar een baantje, want ik ben sinds een paar weken werkloos.
XGN: Naast gamen heb je vast hele toffe hobby's. Vertel:
Wouter: Muziek is mijn leven na gamen. Weet niet echt of je het een hobby kunt noemen, maar ik luister onwijs veel muziek en bezoek concerten/festivals. Verder ben ik echt een verzamelaar wat betreft figurines van games en films en ik lees sinds kort ook een hoop comics. Ik wil ook nog wel eens gaan tekenen in mijn vrije tijd.
XGN: Welke console geniet jouw voorkeur en waarom?
Wouter: De NES is altijd mijn favoriete console geweest omdat ik die letterlijk vanaf mijn geboorte al had en sindsdien mijn fascinatie voor games heb. Ik speelde vroeger echt uren achter elkaar games als Super Mario Bros. 1, 2 en 3 en Double Dragon vond ik ook helemaal de bom. Helaas heeft mijn moeder de NES een aantal jaar geleden verkocht op de rommelmarkt, waar ik haar tot op de dag van vandaag nog niet voor heb vergeven. Op het moment is de PlayStation 3 de console die mijn voorkeur heeft vanwege de stijl van het menu, de controller en de exclusieve games.
XGN: Noem twee games die een indruk op je hebben gemaakt en vertel waarom:
Wouter: The Darkness (wow die zag je niet aankomen). Deze game heeft zo'n grote indruk op mij gemaakt dat ik hem al 16 keer heb uitgespeeld op alle moeilijkheidsgraden en ik ben inmiddels de comics gaan lezen. Deze game is gewoon zo geweldig omdat je een wezen bent dat gewoon van niemand shit neemt. De mogelijkheden wat betreft combat, de wrede manieren waarop je je vijanden verslaat, de innerlijke strijd tussen Jackie Estecado en The Darkness, en het leger van 'darklings' dat je tot je beschikking hebt, heeft gewoon zo'n indruk op mij gemaakt dat ik de game nog steeds niet zat ben.
Bioshock heeft ook echt een grote indruk achter gelaten bij mij. Ik ben echt een horrorfanaat en deze game is gewoon zo luguber, ziek en scary dat deze game mij altijd bij zal blijven. Verder ben ik echt een groot fan van goede en originele verhalen in games en deze game doet dat als geen ander.
XGN: Als je een dag niet zou mogen gamen, wat zou je dan gaan doen?
Wouter: XGN checken natuurlijk :). Anders ga ik bij vrienden langs of houd ik me bezig met een van mijn andere hobby's.
XGN: Stel: Jackie Estecado valt je thuis aan met zijn Darkness. Wat doe je?
Wouter: Er is niks te doen, zelfs Chuck Norris is bang voor Jackie Estecado, dus ik zal gewoon klaarstaan met koekjes en koffie en hem vriendelijk binnen vragen. Als hij mij laat leven nog even vragen of ik met hem op de foto zou mogen.
XGN: Wil je nog iets aan de community kwijt?
Wouter: Screw Xbox
Bedankt voor dit toffe interview, Wouter! Als blijk van dank krijg je bij deze (het was te verwachten): een Xbox!

Poll
Twee weken geleden stelden we de volgende stelling: Games zijn deze generatie alleen op grafisch gebied verbeterd, maar qua gameplay is er niet veel geïnnoveerd:
De meningen lopen flink uiteen. Zo is ruwweg de helft van jullie het min of meer met de stelling eens, maar zijn er ook sommigen die graphics belangrijker vinden dan gameplay. De stelling reflecteert mijn eigen mening en naast het feit dat ik weinig vernieuwing in games zie, zijn ze vaak ook nog makkelijker dan 'vroeger'. Alles voor de casual gamer zullen we dan maar zeggen.
Maar genoeg over gameplay. Tijd voor meer graphics. En dan wel het brute aspect, namelijk: geweld!
Ik kan alvast verklappen dat het cool vind, maar dan alleen als het bij de game past. Zo kan ik me geen God of War voorstellen zonder brute darmscheurende moves. Tegelijkertijd kan geweld erg misplaatst voelen. Bijvoorbeeld bij F.E.A.R., waarbij mensen soms in bloedwolken uit elkaar spatten na ze van een goedgeplaatste granaat voorzien te hebben. Dat is dan weer overdreven en dat hoeft van mij dan ook absoluut niet.
Creatie van de Week
Jawel, het was te verwachten, ik heb net als bij het brievengedeelte niks ontvangen. Claim ik die prijzen toch lekker zelf. Ik heb inmiddels al gezien dat Mediaburn kan Photoshoppen, dus hij moet ook eens wat insturen. Omdat ik net zo lui ben als jullie blijft de opdracht hetzelfde:
Maak een creatie over jouw coolste Call of Duty: Black Ops moment
Het idee is simpel: jullie moeten iets cools knippen, plakken, Photoshoppen, schrijven, fotograferen, zingen over jouw coolste Black Ops moment. Laat je creativiteit de vrije loop gaan!
Over twee weken heb ik dan wél jullie inzendingen binnen, die jullie gewoon naar [email protected] kunnen sturen en dan wordt er gestemd op de beste inzending. De winnaar ontvangt een flinke XP-boost en die zit dus eerder bij de felbegeerde maandprijs: een tegoedbon ter waarde van 50 euro, te spenderen bij 12game.com.
Als ik de volgende keer weer niks krijg, ga ik een foto van DominusNL bewerken en online zetten. Omdat hij beloofde om iets in te sturen en dat vervolgens niet gedaan heeft. Dat krijg je ervan Dave, je hebt twee weken. En denk eraan: als niemand wat instuurt, kun je natuurlijk zelf iets heel simpels insturen en automatisch winnen. Zo ben ik dan ook wel weer.
Tot de volgende keer!
Zo, dat was 'm alweer. Over twee weken is er weer een nieuwe aflevering van deze spectaculaire show rubriek. Wie we dan in de aanbieding hebben, blijft nu écht een verrassing. Vergeet vooral niet om feedback te droppen in het reactiegedeelte hieronder, want zonder inbreng van de community is dit ook geen echte community rubriek. Verder verwacht ik deze keer daadwerkelijk brieven en creaties. Als dat niet gebeurt, gaan jullie ervor boeten en zo.
Om dan maar niet op Hugo-waardige wijze af te sluiten: houdoe!

Populair Nieuws