XGN Community Update - Week 26

Article
donderdag, 30 juni 2011 om 16:00
xgn google image
Bij XGN houden wij van games, consoles en pannenkoeken. Maar er is meer! Wij hechten ook waarde aan onze community. Onze zogeheten vaste roedel, onze aanhang, wat je het ook wilt noemen. Twee keer per maand bespreken we alle ins en outs van onze community in een rubriek die volledig gewijd is aan deze hechte groep.
Maar waar kunnen we de community eigenlijk vinden?
Gedeeltelijk op de frontpage natuurlijk, maar vooral op het forum, waar uitgebreide discussies gevoerd worden over games, elektronica en vette platen. Neem dus vooral eens een kijkje op het forum en raak betrokken bij de geweldige groep die 'de community' heet. Als je meedoet hoor je er immers bij en dat is te gek.
Brief van de week
Heb je iets cools te vertellen? Zit je iets dwars? Zoek je een vriend om flippo's mee te ruilen of heb je een andere vraag? Dan ben je hier aan het juiste adres! Stuur me een leuke, toffe of coole mail en wie weet wordt die hier geplaatst, zodat iedereen te lezen krijgt wat jíj wilt zeggen of weten. Is dat mooi? Ja dat is mooi. Mailen doet u naar [email protected].
Deze week heb ik 0,0 brief ontvangen en dat is vervelend. Om dan ook maar vervelend te doen mogen jullie drie uur lang naar Nyan Cat kijken. Dat krijg je ervan. Opsturen die brieven, potjandorie!
Heet op het forum
Het is snoeiheet op het forum. Maar wat is er precies zo heet dan? GTA V natuurlijk. Er wordt al druk gespeculeerd over de mogelijke locatie waar het zich afspeelt en het is nog maar de vraag of we Liberty City terug gaan zien in het komende deel. Het type personage waarmee gespeeld gaat worden is ook nog niet bekend. Is het een gangster, of toch een Italiaanse mafiabaas? Misschien zelfs een Japanner of een Koreaan. We weten het niet.
Snaken op YouTube is ook cool. Hoe dat moet legt Oliwier hier uit. Bevalt de Uncharted 3: Drake's Deception bèta jullie trouwens? Schijnt heel tof te zijn, al hebben een aantal mensen problemen met een niet werkende bèta. Vervelend en zo, maar zodra je de boel draaiende krijgt, is het weer een heel toffe game om te spelen. One-on-one gevechten zijn nu ook mogelijk terwijl je aan een klif hangt, dus dat belooft wat. *kuch* ik maak jullie allemaal in *kuch*
Geen PS3-bezitter? Geen zorgen, ook op de Xbox 360 is genoeg te beleven. Zo heeft mathy 16 een discussie aangezwengeld over de Anniversary Edition van Halo: Combat Evolved. En die ziet er behoorlijk tof uit. Helaas ligt die game voorlopig nog niet in de winkels en blijft het vooral bij speculatie. Wat wel in de winkels ligt mag je hier posten. Mits je het ook daadwerkelijk gekocht hebt natuurlijk. Altijd leuk om te zien of een andere user dezelfde game als jij heeft; kun je samen online co-oppen en zo.
Discussieer je liever even niet over games, maar over het verpesten van dagen? Dat kan ook. Ben je meer een toekomstplanner? Dan kun je hier terecht. Kun je mooi discussiëren over je vakantieplannen, dromen over koffers met geld en meer van dat soort ongein. Spulletjes verkopen mag ook op XGN, op onze marktplaats. Niet te verwarren met Marktplaats. Onze marktplaats is 100% authentiek en er mag alleen maar gaming gerelateerd spul verkocht en gekocht worden. Zoals dat hoort op een gaming website.
Prepare for battle!
Het forum is niet alleen een mooie manier om discussies met elkaar te voeren, maar ook om afspraken te maken voor allerhande online matches. Aarzel dan ook niet om een topic te openen om een weekendje Uncharted 3 bèta met elkaar te spelen. Met elkaar gamen is niet alleen een stuk gezelliger dan tegen een hoop tierende Mexicaanse kindjes, maar misschien vorm jij wel hét ultieme team met een andere XGN-gebruiker. Dus wees geen slapjanus en organiseer een onwijs toernooi.
Interview met Ubiytsa
Ook deze keer hebben we weer een user gestrikt voor een interview en ditmaal nemen we een kijkje in het hoofd van een van onze oudste leden: Ubiytsa! Ook bekend als Jeffrey.
XGN: Wie ben je, waar woon je en hoe oud ben je?
Jeffrey: Op XGN sta ik bekend als Ubiytsa, al weten velen van het forum dat mijn echte naam Jeffrey Schipper is. Het is misschien wel even leuk om te vertellen waar deze vreemde gametag voor staat. Ubiytsa (officiële schrijfwijze: убийца) is Russisch voor 'moordenaar' of 'assassin'. Ongeveer zeven jaar geleden kwam ik het woord ergens tegen en keek meteen wat het betekende. Ik vond het wel passend bij de FPS games, die ik graag speel, en het feit dat Russisch gewoon vet is. Ik woon in Steenwijk (Overijssel) en ik ben 19 jaar.
XGN: Wat voor opleiding/werk doe je? Waar doe je dat?
Jeffrey: Op dit moment zit ik in de laatste week van mijn één-na-laatste schooljaar van de studie Commerciële Economie. Deze studie is vooral gericht op marketing, wat natuurlijk een enorm breed vak is, verkoop en management. Een hele leuke studie voor mensen die een functie binnen de marketing ambiëren én een hele leuke studie voor mensen die niet zo goed weten wat ze willen, aangezien het zo breed is. Dit doe ik allemaal aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle.
Ik hoop dat ik na deze studie nog een master consumentenpsychologie kan gaan volgen, maar dit is afhankelijk van de ontwikkeling van het kabinet omtrent de financiering van vervolgstudies.
XGN: Naast gamen heb je vast hele toffe hobby's. Vertel.
Jeffrey: Ik weet niet of het zulke hele 'toffe' hobby's zijn, maar ik heb wel wat andere hobby's dan gamen, ja. Wat ik het allerleukste vind om te doen, is toch wel reizen. Ik vind het echt fantastisch om nieuwe gebieden te 'ontdekken' en te kijken hoe mensen ergens anders leven. Een groot deel van Azië heb ik al gezien, maar deze zomer ga ik rondreizen door Cuba/Costa Rica.
Daarnaast voetbal ik graag met vrienden, al is dat meer elfen (hooghoudertje?). Verder vind ik het erg leuk om te mountainbiken in een bos vlakbij mijn huis, het liefst met iemand anders, maar alleen is ook wel oké. En ten slotte vind ik fotografie en Photoshop erg tof, maar deze staan al een tijdje op een heel laag pitje.
XGN: Welke console geniet jouw voorkeur en waarom?
Jeffrey: De PlayStation 3 geniet mijn voorkeur, omdat ik van mening ben dat Sony wat betreft exclusives verreweg de tofste franchises heeft. Ik durf zelfs te stellen dat de top 10 van tofste exclusives van alle consoles volledig wordt gevuld door Sony. Games als Gears of War, Fable en Halo leken mij eerst wel leuk, totdat ik ze speelde. Toen wist ik het zeker, PlayStation is de enige echte console voor mij. Voor anderen kan dat natuurlijk anders zijn, want uiteindelijk gaat het toch om smaak. Maar zeg nou zelf, wat kan concurrentie bieden tegen Uncharted, inFamous, God of War, Killzone, Resistance, Heavy Rain, Gran Turismo en LittleBigPlanet? Zoveel genres, zo vet.
XGN: Noem twee games die een indruk op je hebben gemaakt en vertel waarom.
Jeffrey: Ik zal het hier bij nextgen houden, omdat het anders echt te moeilijk is. Dan zeg ik Resistance: Fall of Man. Dit was mijn allereerste PlayStation 3 game en heeft zelfs nu nog naar mijn idee, na SOCOM II op de PS2, de beste multiplayer op de consoles. Het speelde allemaal perfect, leuke modi en toffe wapens.
Daarna komt toch echt Heavy Rain. Het is een game waar je in principe niet eens heel erg veel hoeft te doen, het gaat veel om praten en af en toe eens een combinatie van een aantal knoppen op het juist moment indrukken om een bepaalde actie te genereren. Toch zat er genoeg spanning in deze game en je leerde je personages echt kennen. Daarnaast hou ik heel erg van innovatie en als ontwikkelaars een eigen genre ontwikkelen, dan is dat toch wel het toppunt van innovatie binnen deze generatie van gaming.
XGN: Als je een dag niet zou mogen gamen, wat zou je dan gaan doen?
Jeffrey: Ik heb de laatste weken eigenlijk nauwelijks gegamed, omdat ik veel te veel voor school moet doen, maar als ik zou mogen kiezen dan zou ik gewoon mountainbiken, hardlopen of voetballen.
XGN: Stel: Vlak voor de finishlijn vuurt iemand een blauw schild op je af. Wat doe je?
Jeffrey: Degene die het blauwe schild heeft afgevuurd was blijkbaar vergeten dat mijn gametag suggereert dat ik een assassino ben, gekoppeld aan Ezio Auditore di Firenze en dat de baan zich bevindt tussen lavastromen. Met mijn vleugels, gemaakt door Leonardo da Vinci, kan ik met behulp van de hitte van de lava even kort over het schild heen vliegen, om alsnog de finishlijn als eerste te behalen.
XGN: Wil je nog iets aan de community kwijt?
Jeffrey: Jazeker, ik wil alle lezers vragen om ook eens te kijken op het forum van XGN. De site heeft een enorme community, maar voor de optimale benutting van die community, zou het leuk zijn om ook eens wat nieuwe gezichten te zien op het forum. De mensen die er nu zitten zijn al een beetje uitgepraat, dus nieuwe discussies zijn welkom!
We zijn Jeffrey oneindig dankbaar voor dit interview, dus heeft hij een toepasselijke beloning verdiend, namelijk een Super Mario taart. Exclusief voor PS3:
Poll
Twee weken geleden lieten we jullie in deze rubriek stemmen op de volgende vraag: Hoeveel uur per week game jij? Er is behoorlijk wat gestemd en dit is de uitslag:
Zoals jullie kunnen zien zitten jullie gemiddeld een uur of 10-20 aan jullie console/pc en dat is een mooie tijd. Blijkt dat jullie ook nog andere dingen doen dan online een hoop n00bs pwnen.
Natuurlijk laten we jullie niet met lege handen naar huis gaan en knallen we weer een nieuwe vraag in jullie face. Zo zijn we nu eenmaal:
Creatie van de Week
Huh?! Wat is dit.. is dit huh? Creatie van de Week? Jazeker! Ooit geïnitieerd door Jeffrey op het forum en wij gaan dat concept snoeihard overnemen. Schaamteloos kopiëren heet dat. Nu is dit natuurlijk niet echt een creatie van de week, aangezien de rubriek om de twee weken verschijnt, maar anders klinkt het zo raar. Het idee is simpel: ik lever een onderwerp waarover jullie vervolgens iets cools mogen knippen, plakken, Photoshoppen, schrijven, fotograferen, zingen.. laat je creativiteit de vrije loop gaan!
Over twee weken heb ik dan jullie inzendingen binnen, die jullie gewoon naar [email protected] kunnen sturen en dan mogen moeten jullie stemmen op de beste inzending. De winnaar ontvangt een flinke XP-boost en die zit dus eerder bij de maandprijs. Deze week houden we het nog even tamelijk eenvoudig, om er in te komen zullen we maar zeggen:
Maak een creatie over jouw coolste Call of Duty: Black Ops moment.
Let erop dat je creatie niet per se mooi hoeft te zijn; als er humor in zit maak je ook veel kans op die vette prijs. Ik verwacht dat mijn inbox gaat exploderen, zo niet, dan claim ik die XP's lekker zelf. Mwuhahaha.
Tot de volgende keer!
Zo, dat was 'm weer. Over twee weken is er weer een nieuwe editie met in de hoofdrol een duister lid. Wie dat is, blijft nog even een verrassing. Vergeet vooral niet om feedback te droppen in het reactiegedeelte hieronder, want zonder inbreng van de community is dit ook geen echte community rubriek. Verder verwacht ik deze keer toch echt brieven en creaties, potjandorie!
Om dan maar op Hugo-waardige wijze af te sluiten: Cheers!