XGN Biografie: Zipper Interactive

Article
door Limpie
maandag, 01 februari 2010 om 18:00
xgn google image
Afgelopen week verscheen Massive Action Game, beter bekend als MAG, voor de PlayStation 3. De ontwikkelaar van dit spel is Zipper Interactive, bekend van onder andere de SOCOM-games. Waar kennen we deze ontwikkelaar nog meer van?
Vijftien jaar geleden
De start van Zipper Interactive ligt alweer 15 jaar geleden in het jaar 1995. Brain Soderberg en Jim Bosler besloten samen een gamesstudio te starten die zich in eerste instantie met algemene games bezig ging houden. Ook dit keer was het niet anders dan anders en werden de eerste paar jaar gebruikt om het bedrijf op poten te krijgen en uitgevers over te halen om hun games te willen uitgeven.
Het eerste spel kwam in 1998 en was Top Gun: Hornet's Nest. De keuze voor een oorlogssimulatie was logisch, omdat de directeur van Zipper Interactive hoofd van een simulatie afdeling bij de Amerikaanse defensie was geweest. Top Gun: Hornet's Nest was dan ook een vliegsimulatie spel.
Top Gun
Van Windows naar Sony
In het begin ontwikkelde Zipper Interactive alleen maar spellen voor de PC die je kon spelen op Windows. In 2002 kwam hier echter verandering in, want Sony zag potentie in de ontwikkelaar en ging een samenwerkingsverband aan die ook op dit moment nog steeds staat.
Uit deze overeenkomst is onder andere SOCOM gekomen, een oorlogsspel dat ons voor het eerst op de PlayStation 2 bezig hield. Het spel werd zeer goed ontvangen waardoor Sony en Zipper Interactive besloten samen verder te gaan. Na een aantal SOCOM games wilde Zipper Interactive een ander spel uit te brengen, namelijk MAG. MAG ligt sinds kort in de winkels en ook dit spel wordt goed ontvangen. Wel blijft Zipper bij het genre waar ze mee bekend zijn, namelijk oorlogsgames met de nadruk op tactiek en teamwerk.
https://cdn.xgn.nl/upload/20100201173908.jpg
SOCOM 4?
Tot nu toe is iedereen heel blij met de ontwikkelaar en ook Sony is tevreden. Zo tevreden dat de consolemaker in 2006 de ontwikkelaar helemaal overnam, zodat ze exclusief voor de PlayStation consoles blijven ontwikkelen. Daarnaast doken een tijdje geleden al de geruchten op over een mogelijk SOCOM 4. Of dit klopt is afwachten. Tot die tijd kunnen we nu in ieder geval aan de slag met MAG, een game van een zeker goede ontwikkelaar.

Populair Nieuws