XGN Biografie: Warner Bros. Interactive Entertainment

Article
door Limpie
maandag, 21 december 2009 om 19:30
xgn google image
Nog niet zo heel lang geleden heeft Warner Bros de spellen Where the Wild Things Are en LEGO Rock Band uitgebracht. We kennen Warner Bros. van voornamelijk films, maar wat is de gamesgeschiedenis van het bedrijf?
Niet zover de geschiedenis in
Terug in de geschiedenis hoeven we eigenlijk helemaal niet terug, want de eerste game van Warner Bros. Interactive Entertainment verscheen in 1995. Tenminste, een spel van het bedrijf dat door iemand anders werd ontwikkeld. Maar de rechten en delen van de ontwikkeling werden wel door Warner Bros. Interactive Entertainment geleverd. Het gaat hier om de game Batman: Forever die werd gemaakt en uitgegeven door Acclaim.
Ook spellen van de Looney Tunes en Cartoon Network liet het bedrijf in die tijd al maken, maar zelf ontwikkelen en uitgeven zat er nog niet in. Pas in 2003 werd de volgende stap als volwaardige game uitgever gezet.
Batman Forever
Veel overnames
In dat jaar werkte Warner Bros. Interactive Entertainment samen met Electronic Arts en brachten samen Looney Tunes: Back in Action uit. Het bedrijf zag het uitgeven van games toen wel zitten, en wilde meer. In 2004 werd daarom ontwikkelaar Monolith Productions overgenomen en een jaar later werd het Warner Bros. Games label opgericht.
Het werd duidelijk dat Warner een serieuze speler op de gamesmarkt wilde worden, en het bedrijf deed de afgelopen jaren heel wat investeringen. Zo werd in 2006 een aandeel van ruim 10% in Eidos Interactive genomen, gevolgd door de overname van TT Games in 2007 voor een bedrag van zo'n 120 miljoen euro. Die ontwikkelaar is natuurlijk bekend van de vele LEGO games.
Games die Warner in die jaren uitgaven waren titels als Justice League Heroes en The Matrix Online.
In de jaren die volgenden werd de game afdeling van Warner verder uitgebreid met de overname van Snowblind Studios en in mei 2009 een deel van het failliet gaande Midway Games. Hierdoor kwamen de rechten van series als Joust, Mortal Kombat, The Suffering, Spy Hunter en Wheelman bij Warner terecht.
Door al deze overnames bestaat Warner Bros. Interactive Entertainment op dit moment uit wel zes studios, waarvan vier in de Amerikaanse staat Washington, één in Chicago en een ander in Engeland.
Pas sinds kort echt bekend
Pas sinds kort kennen ook de core gamers de titels van Warner Bros. echt. Zo kwamen dit jaar F.E.A.R. 2, Wanted: Weapons of Fate en Batman: Akrham Asylum uit. Ook kwam kort geleden nog LEGO Rock Band uit, een game die samen met MTV Games en EA werd gerealiseerd.
FEAR 2
Nog steeds groeiende
Duidelijk is dus dat Warner Bros. Interactive Entertainment aan het groeien is, en wij verwachten dan ook dat ook 2010 weer een hoop games gaat brengen, en dan hopelijk ook weer een aantal zeer grote toppers. Op dit moment staan onder andere LEGO Harry Potter, een nieuwe Mortal Kombat en Batman Arkham Asylum 2 in de planning.

Populair Nieuws