XGN Biografie: Visceral Games

Article
door Limpie
maandag, 05 oktober 2009 om 18:00
xgn google image
Onlangs is het tweede deel van Dead Space in de winkels te komen liggen. Duidelijk mag zijn dat het dit keer om een Wii spel gaat. Dit zijn natuurlijk niet de enige games die ontwikkelaar Visceral Games heeft gemaakt, maar waar ken je Visceral nog meer van?
EA Redwood Shores
Het begin van het bedrijf Visceral Games is nog niet zo heel lang geleden, we komen namelijk terecht op 4 mei. Dat is namelijk de datum geweest dat EA Redwood Shores werd omgetoverd tot Visceral Games. Dit is dan ook de reden waarom we beginnen bij de geschiedenis van EA Redwood Shores die start in 1998.
In de periode dat de studio nog niet Visceral Games heette, zijn er een hoop verschillende soorten games uitgekomen van deze partij, zoals uitbreidingen op De Sims 2,de James Bond game From Russia With Love en Lord of The Rings: The Return of the King. De reden om de naam van de studio te veranderen lag er voornamelijk aan dat de focus verlegd ging worden.
Van Redwood Shores naar Visceral Games
Op het moment dat de naam werd veranderd had EA Redwood Shores al een aantal games, die meer naar actie en vernieuwing neigde, gemaakt. Voorbeelden van dit soort games zijn Dead Space, The Godfather en The Simpsons. Dit is dan ook de reden dat er werd besloten een aantal franchises in de toekomst onder het Visceral Games logo uit te brengen.
Deze games zijn echter niet de enigen want zojuist is dus Dead Space: Extraction uitgebracht. Ook zit een groot gedeelte van de gamesmarkt op dit moment te wachten op de game Dante's Inferno, de nieuwste game van de studio. Tevens werkt de studio aan een nieuwe Dead Space, maar hier is helaas nog niets over bekend.
Dead Space Extraction Screenshot 128265 Dante's Inferno Screenshot 126694 The Godfather II Screenshot 104266
Zo kort, en toch al zoveel succes!
Ondanks dat Visceral nog geen jaar bestaat, is het een zeer succesvolle studio. De grootste reden hiervoor is natuurlijk het feit dat de studio eerder al bestond, maar ook dat het een bezit is van Electronic Arts. Wij verwachten dan ook dat we nog een hoop topgames zullen zien van Visceral.