XGN Biografie: Vigil Games

Article
door Limpie
maandag, 18 januari 2010 om 18:00
xgn google image
Wekelijks behandelen we in de XGN Biografie een ontwikkelaar of uitgever die pas een goede game op de markt heeft gebracht. Al regelmatig zijn er jonge ontwikkelaars voorbij gekomen, maar de ontwikkelaar van Darksiders is waarschijnlijk de jongste tot nu toe, namelijk Vigil Games.
Een comic legende als directeur
In 2005 besloot de comic legende Joe Madureira om samen met David Adams een ontwikkelstudio voor games te beginnen, om zo het creatieve brein van Joe optimaal te kunnen benutten. Joe is namelijk onder andere de striptekenaar van onder andere de X-Men bij Marvel geweest. Hij was dus bekend met het creëren van mooie wezens.
Tevens hadden Joe en David een aantal zeer grote plannen voor games, waaruit onlangs Darksiders is ontstaan en op een later tijdstip zal ook Warhammer 40.000 Online verschijnen uit hun handen. Dat moet een MMO worden in het Warhammer 40k universum. Maar natuurlijk zijn alleen ideeën niet genoeg en de beide gingen op zoek naar personeel en naar een uitgever.
Wolverine
In zee met THQ
Uiteindelijk bood THQ aan om het spel dat Vigil Games aan het maken was, uit te gaan geven. De uitgever zag namelijk een grote potentie in de ontwikkelaar en die kwam voornamelijk door de bekendheid van Joe. Al snel besloot THQ om Vigil Games over te nemen om zo het alleenrecht op de kunsten van beide mannen te krijgen.
In 2007 werd er gestart met de daadwerkelijke ontwikkeling van Darksiders, die we een week geleden eindelijk hebben mogen verwelkomen. Na het succes van het spel, wat ook bij ons te lezen is in de recensie, werd al snel besloten dat er zo goed als zeker een vervolg gaat komen.
Darksiders
Zo jong, en toch zo goed
Door de ervaring van Joe en David was eigenlijk vanaf het begin al duidelijk dat Vigil Games origineel en mooi werk zou gaan leveren. Met als eerste resultaat Darksiders is duidelijk geworden dat we een hoop mooi werk van de studio kunnen gaan verwachten. Wij zijn heel benieuwd naar wat er nog meer gaat komen.

Populair Nieuws