XGN Biografie: Turtle Rock Studios

Article
door Limpie
maandag, 30 november 2009 om 18:33
xgn google image
Left 4 Dead 2 ligt ondertussen in de winkel, en is één van de weinige spellen die uit Europa komt. Maar wat weten we nu eigenlijk van ontwikkelaar Turtle Rock Studios? Zometeen in ieder geval een stuk meer!
Eigenlijk gewoon Valve
Turtle Rock Studios kent zijn begin in 2002, het jaar dat een goed jaar was om een ontwikkelstudio te starten. Onder andere Infinity Ward is in dat jaar gestart. Al bijna gelijk werd de ontwikkelaar, die opgericht was door Micheal Booth, overgenomen door uitgever Valve, wat zeker geen onverstandige overname is geweest. De eerste kennismaking met Turtle Rock Studios was dan ook al onder de vlag van Valve.
De eerste ontwikkelkunsten van Turtle Rock Studios waren namelijk terug te vinden in de Xbox port van Counterstrike en tevens in de nieuwe maps die later zijn uitgebracht. Ook opvolger Counter Strike: Condition Zero is ontwikkeld door Turtle Rock Studios.
Het succes dat Left 4 Dead heet
Het echte succes van Turtle Rock kwam vorig jaar met Left 4 Dead, een spel dat vorig jaar goed werd ontvangen. In dit spel moest je met vier man overleven in een stad vol zombies. Opmerkelijk was dat de game alleen op de Xbox 360 en PC uitkwam, omdat volgens Valve de game niet op de PlayStation 3 kon draaien.
Toen Turtle Rock Studios aankondigde dat er een Left 4 Dead 2 ging komen, waren de fans van de eerste Left 4 Dead game niet blij. Er zou namelijk eerst nog downloadbare content komen, maar die bleef uit. Ondertussen is Left 4 Dead 2 uit, en heeft Turtle Rock Studios beloofd voor dit spel wel een hoop DLC te gaan maken.
Left 4 Dead 3?
Het succes van beide games is zo groot, dat je kunt zeggen dat Turtle Rock Studios echt op het hoogste niveau meedoet. Het zou dan ook onlogisch zijn als er geen Left 4 Dead 3 zou komen. De verwachting is dan ook gewoon dat deel drie er komt. Wij hopen alleen dat we iets langer mogen wachten dit keer, maar we kunnen zeggen dat Turtle Rock Studios het goed doet!

Populair Nieuws

Laatste Reacties