XGN Biografie: Treasure

Article
door Limpie
maandag, 03 mei 2010 om 18:00
xgn google image
Komende week verschijnt Sin & Punishment: Succesor of the Skies, één van de komende Wii exclusives van Nintendo. Toch ontwikkelt Nintendo de game niet zelf, en we kijken dan ook deze week naar Treasure, de ontwikkelaar van deze titel.
Oud Konami medewerkers
Ontwikkelaar Treasure is in 1992 opgericht door oud-medewerkers van Konami. Waarom deze medewerkers Konami verlieten is niet bekend, maar zeker is dat ze nog niet klaar waren met de gamesindustrie. Niet voor niets kwam er dus Treasure, opgericht door Masato Maegawa. Opvallend is dat Treasure een eigen structuur kent, en niet simpele hiërarchie zoals de meeste bedrijven
De verschillende chefs werken namelijk vaak samen als ontwikkelaars, en geven dus zo min mogelijk leiding. Dit om het proces te versimpelen. Op deze manier heeft iedereen iets te zeggen tijdens de ontwikkeling van een game en wordt niet per se gedaan wat de baas zegt. Daar komt ook nog eens bij dat ontwikkelaars soms aan meer spellen tegelijk werken om zo hun kennis in meerdere games te kunnen gebruiken. Zo zijn er ook nog steeds oud-medewerkers die geregeld terugkomen.
Treasure kent een team van ongeveer 30 tot 40 medewerkers, maar de ontwikkelteams zijn vaak groter dan het bedrijf zelf. Regelmatig huurt Treasure externe ontwikkelaars in van bijvoorbeeld Nintendo en SEGA om te helpen bij het maken van een game. Treasure heeft overigens echt goede banden met Nintendo en SEGA ontwikkeld. De ontwikkelaar maakte geregeld exclusive titels voor de consoles van beide bedrijven.
Gunstar Heroes
De eerste game
De eerste game die Treasure ontwikkelde was Gunstar Heroes die in het jaar 1993 werd uitgebracht. De game is uiteindelijk op de SEGA Mega Drive, SEGA Genesis en de SEGA Game Gear verschenen. Ook kwam het spel later nog in de Virtual Console op de Nintendo Wii. Gunstar Heroes is een side-scrolling game waarin je alles wat je tegenkomt moet afknallen. Ondertussen ben je ook nog aan het rennen en kun je je dus voorstellen dat het spel aardig snel gaat. Naast Gunstar Heroes zijn er later nog meer games in dezelfde franchise uitgebracht. De meeste hiervan zijn op de handhelds verschenen.
Alle games werden dan ook door SEGA uitgegeven aangezien het om games voor de SEGA consoles ging. Tot 1996 werden er alleen maar games ontwikkeld voor SEGA, maar vanaf dat jaar besloot Treasure ook voor andere uitgevers en consoles games te gaan maken. Mischief Makers verscheen namelijk op de Nintendo 64 en werd in Europa uitgegeven door Nintendo. Wario World is het eerste en tot nu toe enige 3D-avontuur waarin Wario de hoofdrol speelt, en werd ook gemaakt door Treasure. De gameplay is vergelijkbaar met die van de 3D Mario games, alleen dan simpeler. Dit is overigens de enige Wario World die ooit verschenen is.
Wario World
Nintendo exclusives
Vorige week behandelden wij Intelligent Systems, een first-party ontwikkelaar van Nintendo die alleen maar Nintendo exclusives ontwikkelt, maar ook de ontwikkelaar van deze week heeft een aantal van deze exclusieve games voor Nintendo ontwikkeld. Binnenkort kunnen we daarvan de nieuwste verwelkomen, namelijk Sin & Punishment.
Ondertussen heeft Treasure ruim 30 games ontwikkeld voor meerdere platformen en er is op dit moment ook nog een onaangekondigde game in de maak voor de Xbox 360. Wie weet brengt de E3 hier meer informatie over. Voorlopig zal Treasure zich waarschijnlijk eerst nog op Sin & Punishment: Successor of the Skies storten om het spel na de uitgave te ondersteunen.
Sin & Punishment
Zeker niet de laatste game
Zeker is dat de komende Sin & Punishment niet de laatste game gaat zijn, maar wat de toekomst brengt is nog onbekend. Wij verwachten in ieder geval meer games voor Nintendo, en wie weet nog wat games voor SEGA. Maar komende E3 eerst maar eens zien welke Xbox 360 game in ontwikkeling is.

Populair Nieuws