XGN Biografie: SouthPeak Games

Article
door Limpie
maandag, 21 september 2009 om 18:08
xgn google image
Afgelopen week kwam SouthPeak games met maar liefst twee nieuwe games. Raven Squad en Section 8 liggen sindsdien in de winkel. Dit zijn natuurlijk niet de enige games van deze ontwikkelaar. De vraag is dan ook, wat hebben we nog meer van hun kant gezien?
Niet alleen uitgeven
De eerste jaren dat het bedrijf bestond was SouthPeak Games niet alleen uitgever. In 1996, het jaar dat het bedrijf werd opgericht, kwam het bedrijf namelijk gelijk met haar eerste spel. Dit was Virtual Jigsaw voor de PC. De PC was sowieso de enige computer waarvoor Southpeak in eerste instantie ontwikkelde en dus uitgaf.
In 1999 kwam hier verandering in, want het bedrijf besloot om ook voor andere ontwikkelaars games uit te geven, en dit niet alleen voor de PC. In 1998 waren de Nintendo 64 en de PlayStation zeer succesvol, maar ook de handheld van Nintendo, de Gameboy Color, had een grote markt. Logisch dus dat SouthPeak ook voor deze consoles en handheld games wilde brengen.
Niet meer ontwikkelen
Doordat het uitgeven van games zo succesvol was voor SouthPeak, moest het bedrijf haar focus volledig verleggen. Dat was echter geen probleem, want er kwam door het uitgeven alleen al een hoop geld binnen. Spellen die het bedrijf in die tijd uitbrachten zijn bijvoorbeeld World League Soccer 2000 en The Dukes of Hazzard.
Ook voor de PC bleef SouthPeak Games spellen uitbrengen. Opvallend is echter dat het bedrijf sinds haar oprichting voor alle consoles en handhelds games heeft uitgebracht, behalve voor de GameCube. De reden hiervoor is onbekend. Wel werden er dus spellen uitgebracht voor de Xbox en de PlayStation 2. Dat waren er in totaal echter maar twee, omdat de PC meer geld opleverde. Dat veranderde echter met de komst van de huidige spelcomputers.
Fast Food Panic Screenshot X-Blades Screenshot Dream Pinball 3D Screenshot
Ook nu nog steeds
Zoals je in de intro hebt kunnen lezen zijn er net weer twee games verschenen van SouthPeak Games, maar sinds de release van de huidige consoles heeft het bedrijf al veel meer games uitgebracht. Om precies te zijn 30, waaronder Fast Food Panic en X-Blades. Ook voor de huidige handhelds zijn er al 21 games verschenen. Het is dan ook zeker dat SouthPeak games door de jaren heen een hoop games heeft uitgebracht en dat we er in de zomer nog zeker veel kunnen verwachten.

Populair Nieuws