XGN Biografie: Neversoft

Article
door Limpie
maandag, 18 mei 2009 om 19:00
xgn google image
Bijna alle grote uitgevers en ontwikkelaars zijn als aan de beurt geweest in onze biografie sectie en de komende tijd zullen er dus wat minder bekende bedrijven langskomen. Dit betekent echter niet dat ze hebben gewerkt aan onbekende games.
Om te beginnen bij het begin
En dat is ook het geval bij Neversoft. Dit bedrijf bestaat namelijk al 15 jaar en is bekend van de Tony Hawk en de Guitar Hero games. Dit zijn overigens niet de enige games die de ontwikkelaar heeft gemaakt. Maar om bij het begin te beginnen moeten we terug naar het jaar 1994, waarin drie oud medewerkers van Mabilu Interactive, het bedrijf Neversoft oprichten.
Joel Jewett, Chris Ward en Mick West zijn de drie mannen die in juli 1994 aan het avontuur beginnen. Al snel kwamen Crystal Dynamics en Sony om de hoek zetten, want beide waren geïnteresseerd in de ontwikkelkunsten van Neversoft. Op dat moment was Neversoft ook al een samenwerkingsverband aangegaan met Playmate Interactive Entertainment. Een game waar ze al vanaf het begin aan werkten was Skeleton Warriors voor de PlayStation. Dat spel verscheen in 1996.
Overname door Activision
In 1999 wilde Activision samen met Neversoft een game ontwikkelen voor de PlayStation. De game, Apocalyps, was niet zomaar een game, want niemand minder dan Bruce Willis nam de hoofdrol in het spel op zich. De relatie tussen Activision en Neversoft was zo goed bij de ontwikkeling van deze game, dat Activision besloot om Neversoft op te kopen.
Activision besloot echter om Neversoft onder eigen naam verder te laten ontwikkelen en dus als een soort zelfstandig bedrijf door te laten gaan. De samenwerking tussen Activision en Neversoft is door de jaren heen heel goed geweest en de meeste games die ze samen maakten zijn dan ook meer dan een miljoen keer verkocht.
Tony Hawks Proving Ground Screenshot 32754 Tony Hawks Proving Ground Screenshot 32753 Tony Hawks Proving Ground Screenshot 32752
Guitar Hero en Tony Hawk
Zoals eerder al gezegd zijn er echter twee franchises waar Neversoft vooral bekend van is. De eerste van de twee is Tony Hawk, waaraan Neversoft al sinds 1999 werkt. Sindsdien zijn er maar liefst twaalf games verschenen waarvan de laatste in 2007 uitkwam.
Een andere reeks die Neversoft later overnam is Guitar Hero. Sinds Guitar Hero III: Legends of Rock is deze ontwikkelaar namelijk verantwoordelijk voor de reeks en dit met succes. Eerst nog was het een game waar bands niets mee te maken wilde hebben, maar zelfs Metallica verleent haar naam tegenwoordig voor een game als deze. En daar zijn wij als gamers natuurlijk heel blij mee, want zo kunnen we nog meer toffe nummers spelen in de huiskamer.
Guitar Hero III: Legends of Rock Screenshot Guitar Hero III: Legends of Rock Screenshot Guitar Hero III: Legends of Rock Screenshot
Een aantal nog niet aangekondigde games
Op de site van Neversoft is te lezen dat ze ook nu weer aan een aantal nog niet aangekondigde games werkt. We kunnen dus nog een hoop verwachten waaronder waarschijnlijk een aantal Guitar Hero games. Duidelijk is in ieder geval dat de ontwikkelaar zich heeft bewezen. Wij zijn heel benieuwd naar wat de toekomst gaat brengen.

Populair Nieuws