XGN Biografie: Monumental Games

Article
door Limpie
maandag, 15 maart 2010 om 19:00
xgn google image
De meeste racegames die tegenwoordig verschijnen draaien om auto racen. Toch zijn er wat uitzonderingen en de MotoGP reeks is er daar één van. Dit jaar wordt MotoGP 09/10 ontwikkeld door Monumental Games en aangezien de game bijna verschijnt kijken we deze week naar die studio.
Een Brit uit 2005
Het begin van Monumental Games ligt in 2005 in Groot-Britannië. Dat jaar richtten Rik Alexander en Rocco Loscalzo de ontwikkelaar Monumental Games namelijk op. Het begin van Monumental stond alleen niet in het teken van ontwikkelen van games, maar het maken van een engine. Dit was de Monumental Technical Suite, en was speciaal gemaakt voor Massive Multiplayer Online games.
De engine wordt op dit moment gebruikt door maar liefst 50 verschillende ontwikkelaars, maar is natuurlijk niet het enige wat er is gemaakt. Football Superstars is namelijk de eerste game van de studio, maar verscheen niet op de consoles. Deze game is namelijk een internet voetbal game, waarin je met een hoop mensen online tegen elkaar kunt strijden. Een leuke bijkomstigheid is dat de game gratis is.
Hunters World
Een tweede online game
De tweede game die Monumental Games ontwikkelde was Hunters World. Ook een spel dat via internet te benaderen was, en dat een redelijk grote bekendheid kent. In het spel kun je samen met vrienden online jagen op verschillende dieren.
Door deze twee games wist Monumental Games op te vallen bij Capcom, want de uitgever vroeg Monumental om MotoGP 09/10 te maken. Tot nu toe ziet het er goed uit voor de ontwikkelaar, want op verschillende fora kent het spel al een hoge populariteit, maar wat het echt wordt moeten we nog gaan zien. Het voordeel is dat het spel naarmate het echte seizoen vordert, ook updates krijgt. Zo worden er nieuwe racers, tracks en motoren toegevoegd in de maanden na release.
MotoGP 09/10
Wie is nu Monumental Games?
Eigenlijk hebben we deze week met een zeer onbekende ontwikkelaar te maken, die nu dankzij de XGN Biografie een beetje bekendheid krijgt. Mocht MotoGP 09/10 echt aan de verwachtingen voldoen, dan is zeker dat er meer gaat komen van Monumental Games. Maar daar zullen we de komende week in de recensie meer over kunnen lezen.

Populair Nieuws