XGN Biografie: Intelligent Systems

Article
door Limpie
maandag, 26 april 2010 om 19:30
xgn google image
Donderdag verschijnt WarioWare Do It Yourself Showcase, ontwikkeld door één van Nintendo's first-party teams. Intelligent Systems heeft het spel gemaakt, en werkt al voor Nintendo sinds het NES-tijdperk. Wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd?
Het begint aan het begin
Het klinkt natuurlijk heel logisch, maar het begin van ontwikkelaar Intelligent Systems begint aan een begin. Hier bedoelen we alleen het begin van het Nintendo Entertainment System mee. Toen Nintendo namelijk in 1984 de eerste ontwikkelsoftware voor de NES uitdeelde, kreeg ook Intelligent Systems deze in handen. Het is dan ook niet gek dat de band tussen Nintendo en Intelligent Systems heel goed is, want beide bedrijven werken al jaren samen.
Toru Narihiro startte het bedrijf in zijn eentje. De beste man werd aangenomen door Nintendo om de Famicom discs om te zetten naar het opslag medium dat buiten Japan gebruikt werd voor de NES, de voor ons zeer bekende NES-cartridge.
Enkele jaren later volgde er meer. Nintendo kwam namelijk met het idee voor de Famicom Wars en Fire Emblem games. Narihiro programmeerde deze games, terwijl een team van Nintendo het concept ontwierp en de muziek verzorgde. Vooral de echte Nintendo fans kennen deze spellen en weten dat beide niet in je collectie mogen ontbreken als die-hard gamer.
NES Cartridge
Verder naar volgende consoles
Sinds de NES-games heeft Intelligent Systems niet stilgezeten. Ook op de SNES werden games gemaakt, waaronder het zeer bekende Super Metroid. Dat is de derde game in de Metroid reeks. Net als bij voorgaande games, ontwierp Nintendo het spel, en heeft Intelligent Systems de hele game geprogrammeerd.
Verder heeft Intelligent Systems ook een heleboel games gemaakt die niet in Europa en Amerika zijn uitgekomen. Het is vooral in de jaren '80 en '90 veelvuldig gebeurd dat Nintendo bepaalde games alleen in Japan uitbracht en dit waren dus ook vaak games van Intelligent Systems. Een andere console waar Intelligent Systems ook voor heeft ontwikkeld is de Virtual Boy. Een project van Nintendo waar wij onlangs nog aandacht aan hebben besteed.
Super Metroid
Bekend Mario game
Een reeks die onder veel Nintendo liefhebbers echt bekend is, is de Paper Mario reeks. Een franchise die uiteraard wel buiten Japan uitgekomen is. Alle drie de games in deze franchise zijn door Intelligent Systems ontwikkeld, in samenwerking met Nintendo. De Paper Mario reeks is een reeks waarin je als 2D karakter in een 2D wereld rondloopt waarin wel 3D bewegingen mogelijk zijn. Wij beloonden het deel voor de Wii met een 8.4 en waren dan ook zeer tevreden met het spel van deze ontwikkelaar.
Een andere reeks waar Intelligent Systems alle games van heeft ontwikkeld is de WarioWare reeks. Vrijdag verschijnt dus de vijfde game in deze serie, die dus zowel voor de Nintendo DS als voor de Wii uitkomt. In WarioWare is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk een reeks mini-games speelt zonder dat je hierbij af gaat. In het nieuwste deel uit de reeks is het de bedoeling dat je zelf de mini-games maakt, wat een leuke toevoeging op het concept moet worden.
Wario
Een goede samenwerking
Nintendo en Intelligent Systems hebben vanaf het begin goed samengewerkt en het is niet voor niets dat Nintendo deze ontwikkelaar vertrouwt met games uit de Mario, Wario en Metroid series. Wij hebben dan ook niet de indruk dat het stil zal blijven rondom Intelligent Systems en zien in de toekomst zeker nog meer games verschijnen.

Populair Nieuws