XGN Biografie: Infinity Ward

Article
door Limpie
maandag, 16 november 2009 om 18:00
xgn google image
De ontwikkelaar van Modern Warfare 2 wordt allom geprezen voor het succes dat de game kent, maar is er meer waar we Infinity Ward van zouden moeten kennen?
Nog zo jong
Het gebeurd de laatste tijd steeds vaker dat we een jonge ontwikkelaar behandelen in onze biografie rubriek en ook deze week is dat weer zo. Infinity Ward stamt namelijk uit het huidige decennia. In 2002 richtten 22 oud medewerkers van studie 2015 Inc. het nieuwe Infinity Ward op. 2015 was op dat moment bekend om de Medal of Honor games.
In 2003 werd Infinity Ward al gelijk overgenomen door één van de grootste uitgevers van dit moment, namelijk Activision. Infinity Ward was op dat moment al bezig aan de eerste Call of Duty, een game die door de gamers al tijdens de ontwikkeling werd opgemerkt. Toen Call of Duty in oktober 2003 verscheen werd het spel met een gemiddeld cijfer van 91 punten ontvangen.
Call of Duty succes
Door het grote succes van de game werd door Activision besloten dat Infinity Ward dit succes moest voortzetten en Call of Duty 2 werd een feit. In oktober 2005 kwam Infinity Ward met de tweede game in de franchise die bijna net zo goed werd opgepakt. Maar liefst 88 punten kon de game namelijk opeisen,
De daarop volgende Call of Duty game werd aan Treyarch overgelaten, maar hierdoor kon Infinity Ward gaan nadenken over een vernieuwing van de franchise. In 2007 kwam daardoor Call of Duty 4: Modern Warfare, waarin je ineens de huidige oorlogsvoering als gameplay had waardoor alles anders was. Dit werd echter zeer positief opgepakt door de gamers.
Goed bezig!
De vierde en tevens laatste game die op dit moment is ontwikkeld door Infinity Ward is Call of Duty: Modern Warfare 2 die op door bij de gehele gameswereld heel warm is onthaalt en het is dan ook niet gek dat de game zeer goed heeft gescoord. Bekend is dat er ook een Modern Warfare 3 gaat komen en wij zijn heel benieuwd naar deze game, en vooral of de kleine foutjes uit deel twee hierin nog opgelost kunnen worden. Wij hebben in ieder geval goede hoop!