XGN Biografie: From Software

Article
door Limpie
maandag, 28 juni 2010 om 19:40
xgn google image
Vanaf vandaag kun je de recensie van Demon's Souls lezen, een game die sinds vrijdag in de winkels ligt. De ontwikkelaar van deze game is misschien niet echt bekend, maar From Software heeft toch nogal wat games uitgebracht sinds haar oprichting.
Bedrijfssoftware
Het begin van From Software ligt in 1986. In dat jaar richtte Naotoshi Zin het bedrijf op als ontwikkelaar van bedrijfssoftware. Op dat moment waren er nog maar weinig bedrijven die software maakten speciaal voor de zakelijke markt en From Software speelde hier handig op in. De eerste periode waren er maar vier medewerkers in dienst en werkte From Software dan ook echt maar aan één product tegelijk.
Toch bleek dat bedrijfssoftware niet zo winstgevend was als Naotoshi Zin wilde en er werd begin jaren negentig dan ook gekeken naar andere mogelijkheden. Op dat moment werkte Sony aan een spelcomputer en de band tussen From Software en Sony was al aardig goed. Er werd uiteindelijk voor gekozen om games te gaan ontwikkelen.
King's Field
De jaren '90
Het echte games begin van de Japanse ontwikkelaar From Software ligt in 1994. In dat jaar bracht de ontwikkelaar de role-playing game King's Field uit als launchtitel voor de PlayStation. Door het goede ontvangst van de game vestigde From Software zich gelijk goed in de gamesindustrie. Door het succes kon From Software verder aan de volgende titels. Allereerst kwam in 1996 een tweede deel van King's Field. In deel twee van de reeks speel je als prins die op zoek is naar het heilige zwaard.
King's Field was al snel een zeer populaire franchise, maar in 1997 kwam From Software met een nog veel beter lopende franchise. De eerste Armored Core game werd uitgebracht en later bleek dat dit de eerste van wel dertien games was. In Armored Core speel je in de nabije toekomst waarin een groot gedeelte van de mensheid is vernietigd. Er is een grote oorlog gaande tussen twee organisaties en het is aan jou om de oorlog te stoppen.
Armored Core
Goede banden met SEGA
Later in de jaren negentig bouwde From Software een goede band op met de toen nog consolegigant SEGA. In 1998 bracht SEGA haar nieuwe console de Dreamcast uit en From Software kwam met een game voor deze console. De eerste game was Frame Gride, een online multiplayer titel. De game werd weliswaar succesvol ontvangen, maar uiteindelijk faalde de Dreamcast en dus ook Frame Gride.
In 2000 kwam de volgende launchtitel en in dit geval was het voor de PlayStation 2. Je wordt als engineer in de game Eternal Ring erop uitgestuurd om te kijken naar een schat die gevonden is. De jaren daarna stond de tijd voor From Software zeker niet stil. Er werd game na game na game ontwikkeld en dit niet alleen maar voor één of twee consoles. Zo ongeveer iedere console die er op dat moment was kreeg nieuwe games van From Software.
Ook toen de nieuwe consoles en handhelds kwamen bleef From Software druk in de weer. Er is weliswaar pas één game voor de Wii verschenen, namelijk Tenchu: Shadow Assassins, maar de andere platformen hebben meerdere titels gekregen. Zo bracht From Software op de Xbox 360 de games Chromehounds en Ninja Blade, en kreeg de PlayStation 3 de games Demon's Souls en 3D Dot Game Heroes. De naam From Software klinkt weliswaar niet zo bekend, maar de ontwikkelaar heeft rond de 100 games ontwikkeld. Een erg groot aantal dus.
3D Dot Game Heroes
Twee games kort na elkaar
Tegenwoordig zit er vaak maar weinig tijd tussen de games die worden uitgebracht. Zo verscheen vorige maand nog 3D Dot Heroes en vorige week verscheen Demon's Souls. Zoals je in de recensie kunt lezen is de game heel goed ontvangen en ook andere games worden gemiddeld zeker goed beoordeeld. In de toekomst kunnen we nog meer van deze studio verwachten, met allereerst Armored Core 5 later dit jaar.

Populair Nieuws